- Foto: Bildkälla: Pixabay & Emojipedia

Idag är internationella donut-dagen - här är allt du behöver veta

Idag är det ingen vanlig dag, för idag är det nämligen "international donut day". Dagen då man får äta hur många donuts man vill utan att få dåligt samvete. Nyheter24 har tagit reda på varför vi firar den populära donuten just idag.


Donuts, eller munkar som det ofta kallas i Sverige, har länge varit en populär delikatess i USA. Med glasyr och strössel i alla dess former har munkarna även blivit en riktig succé i Sverige på senare år. Den första fredagen i juni firas sockerringen världen över. 

80 årigt firande 

"International donut day" uppfanns 1938 av Frälsningsarmén som ett sätt att fira de kvinnor som serverade färska, varma munkar till de amerikanska soldaterna i Frankrike under första världskriget. Dessa kvinnor kallades "donut lassies" och det sägs att det var dem som gjorde så att munkarna ökade i populäritet i USA när de kom hem efter att kriget var över. 

I över 80 år har internationella donut-dagen firats den första fredagen i juni för att hedra de soldater som kämpade för USA i första världskriget och för de kvinnor som mättade soldaternas magar, skriver People. 

Idag, den 7 juni, firas internationella donut-dagen. Bildkälla: Pixabay
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Ska du äta en donut idag?
Tack för din röst!