VÄRME
Nya värmerekord kan slås i Centraleuropa i sommar. - Foto: Johan Nilsson/TT, Erik Johansen/TT

Extremhettan sveper in över Europa: "kan leda till dödsfall"

Ska du iväg på semester någonstans i Europa snart? Härligt! Det som dock verkar vara solparadis kan komma att bli farligt för hälsan, för nu varnar ministrar för den extrema hettan som sveper in över Europa.


Sommar, bad, sol och värme i all ära. Det är ju så härligt att få åka på solsemester och kunna lägga sig på stranden under solen, men kanske inte om det blir för varmt. Vi minns ju sommaren 2018, hur härligt det var trots att den globala uppvärmingen kanske låg och gnagde i bakhuvudet.

Nu förväntas sommaren bli ännu varmare, enligt The Guardian.

Gått ut med varningar

Frankrikes hälsominister Agnés Buzyn har gått ut med varningar. Landet förväntas nämligen få upp mot 35 och 40 grader, vilket kan leda till dödsfall.

Hon har även varnat sjukhusen i förtid, då de bör vara beredda på att vidta åtgärder tillräckliga för att se till de överhettade patienternas behov. Förra året dog ovanligt många i juli och augusti, hela 1 500 personer, på grund av värmen i landet, skriver The Guardian.

Men även Spanien och Tyskland kan nås av en riktig hetta och det beräknas gå upp mot 38 grader.

Drar in tropisk värme

Anledningen till denna extrema värme är, enligt den amerikanska vädertjänsten Accuweather, på grund av ett högtryck över centrala Europa drar dit varmluft från Afrika, samtidigt som att en storm har fastnat över Atlanten.

Siffrorna förväntas bli rekord, vilket sätter speciellt barn och den äldre generationen i riskzonen då de har svårare att klara av sådan värme, rapporterar The Guardian.

Läs också: Tar värmen över där hemma? Så här får du ner temperaturen!

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Attack mot militärbas i Irak

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

3 timmar sedan
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

3 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

3 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

igår 21:50
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.