Getingar
Värsta getingsommaren på flera år - Foto: Johan Nilsson / TT, Hasse Holmberg/TT

Getingsommaren 2019 – blir värsta året på länge

Sommaren 2019 kommer att bli getingarnas sommar. Det förväntas att bli den värsta någonsin – så se upp för att göra dem irriterade!


Sommaren är här och med den kommer inte bara varmare väder, fler soltimmar och ledighet. Även mindre härliga varelser kommer – nämligen getingar

Alla som har blivit stucken av en geting någon gång vet att det inte är jättehärligt. Och här kommer dåliga nyheter: Getingsommaren i år blir värre än på många år. 

Därför förväntas fler getingar 

Det är fjolårets varma sommar som är en av faktorerna till att det förväntas att bli en sommar med mycket getingar. Enligt Claus Schultz, teknisk chef på skadedjursbolaget Rentokil Pest Control var förra året det värsta någonsin.

Alltså ser 2019 ut att bli det värsta NÅGONSIN.

– Alla ingredienser finns för att det ska bli en riktigt stygg getingsommar, säger Schultz i ett pressmeddelande. 

Även den relativt milda hösten och vintern har gjort att getingdrottningarna enkelt kommit igenom det kyligare halvåret. Och med det fina påskvädret har de fått en extra boost inför sommaren. 

Blir mer aggressiva 

Getingarna blir allt mer aggressiva under sommaren. Anledningen till det är att getingarnas jobb att samla föda till drottningens larver inte längre tjänar något syfte längre in på sommaren.

– Det är definitivt farligt att vara näre en geting. Du vet aldrig om nästa stick utlöser en allergisk reaktion som kräver behandling eller inte, säger Schultz i pressmeddelandet

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du blivit stucken av en geting?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Netflix krossade förväntningarna

1 timme sedan

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

1 timme sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

1 timme sedan
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

1 timme sedan
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Nordmaling rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Lögdeå, resultat efter stor trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.