Huset där dramat med Johanna Möller skedde är nu till salu.
Huset där dramat med Johanna Möller skedde är nu till salu. - Foto: Svensk Fastighetsförmedling Arboga, Alexander Larsson Vierth/TT

Huset från Sommarstugefallet till salu – så mycket kostar det

Minns du det omtalade Arbogafallet, även känt som Sommarstugefallet? Det var mordfallet då Johanna Möller tog hjälp av sin yngre älskare att mörda hennes föräldrar. Nu ligger huset där dramat utspelade sig till försäljning.


Få kan vid det här laget ha missat historian om Johanna Möller, sexbarnsmamman som blev ett namn på allas läppar efter två mystiska dödsfall på hennes föräldrars sommarstuga Granliden utanför Arboga. Hon har i media kallats för Arbogakvinnan och det har gjorts flera dokumentärer om fallet, som kom att kallas för "Sommarstugemordet".

Den ökända tomten. Bildkälla: Svensk Fastighetsförmedling Arboga

4 500 000 kronor

Men nu ligger platsen där allt inträffade ute till försäljning. 

Så, är du en kriminalhistorie-fantast eller bara allmänt fascinerad av sådant, så borde du slå till. Visningen äger rum under tisdagen den 9 juli.

Fastigheten, som är från 1933, är värderad till 4 500 000 kronor. För det priset får du en tomtarea på 44 014 kvadratmeter och en boarea på 74 kvadratmeter, egen strand och brygga, egen brunn och fiskevatten, vilket kryllar med kräftor.

Om du känner att husets tidigare historia inte påverkar dig, så är ju stugan och tomten egentligen en riktigt sommardröm. Men om du är lite känslig och har svårt att släppa taget om det förflutna, så kanske detta ställe inte är något för dig.

Se fler bilder på huset och tomten i bildspelaren högst upp!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biden tar emot Erdogan i Vita huset i maj

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

1 timme sedan
Israel sätter sig vid förhandlingsbordet igen, då premiärminister Benjamin Netanyahu ger klartecken för fortsatta samtal om vapenvila. Samtalen såg ut att ha lagts på is vid sidan av säkerhetsrådets skarpa krav.

Inflationen i USA på väntad nivå

1 timme sedan
Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

2 timmar sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

2 timmar sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.