Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Huset från Sommarstugefallet till salu – så mycket kostar det

- 05/07/2019, 20:52

Minns du det omtalade Arbogafallet, även känt som Sommarstugefallet? Det var mordfallet då Johanna Möller tog hjälp av sin yngre älskare att mörda hennes föräldrar. Nu ligger huset där dramat utspelade sig till försäljning.

Få kan vid det här laget ha missat historian om Johanna Möller, sexbarnsmamman som blev ett namn på allas läppar efter två mystiska dödsfall på hennes föräldrars sommarstuga Granliden utanför Arboga. Hon har i media kallats för Arbogakvinnan och det har gjorts flera dokumentärer om fallet, som kom att kallas för "Sommarstugemordet".

Den ökända tomten. Bildkälla: Svensk Fastighetsförmedling Arboga
Den ökända tomten. Bildkälla: Svensk Fastighetsförmedling Arboga

4 500 000 kronor

Men nu ligger platsen där allt inträffade ute till försäljning. 

Så, är du en kriminalhistorie-fantast eller bara allmänt fascinerad av sådant, så borde du slå till. Visningen äger rum under tisdagen den 9 juli.

Fastigheten, som är från 1933, är värderad till 4 500 000 kronor. För det priset får du en tomtarea på 44 014 kvadratmeter och en boarea på 74 kvadratmeter, egen strand och brygga, egen brunn och fiskevatten, vilket kryllar med kräftor.

Om du känner att husets tidigare historia inte påverkar dig, så är ju stugan och tomten egentligen en riktigt sommardröm. Men om du är lite känslig och har svårt att släppa taget om det förflutna, så kanske detta ställe inte är något för dig.

Se fler bilder på huset och tomten i bildspelaren högst upp!