Tips-till-att-hitta-en-billig-sista-minuten-resa
Tips till att hitta en billig sista minuten-resa - Foto: Pixabay, Pixabay

Semestertips: Så hittar du en billig sista minuten-resa

Nu till sommaren är det lätt att bli ressugen och som tur är behöver kalaset inte bli dyrt – i alla fall om man åker på en sista minuten-resa. Här är våra bästa knep för en billig spontanare!


Sista minuten-resor är de biljetter som resebyråer inte lyckats sälja och som därför kan köpas för en billigare slant. Inte nog med det, det finns också några knep som nästan alltid sänker priset! Här är våra bästa tips för en billig sista minuten-resa:

1. Ospecificerat resmål 

Först och främst – om man vill hitta en billig resa tjänar man på att vara flexibel, något man bland annat kan vara genom att boka "ospecificerat resmål". Som namnet antyder kan man då hamna lite varstans och även boendet blir en överraskning. Antingen kan man gå över tröskeln till ett enkelt rum eller något lyxigare – man får helt enkelt vänta och se!

2. Undvik populära resmål

Om man dock är beredd att betala en slant för ett specifikt resmål är det en god idé att undvika de populäraste orterna. Om man väljer ett mer udda alternativ kan man både spara pengar och få en unik resupplevelse, alltså ingen dålig deal!

Om man åker till ovanliga resmål kan man pressa ned priserna. Bildkälla: Christine Olsson/TT

3. Res när ingen annan reser 

I samma "gå mot strömmen"-anda som ovan är ett annat tips att inte resa när alla andra gör det. Till exempel kan man hitta billiga resor i början av maj och juni och även i slutet av augusti och i början av september. Om man istället har en vinterresa i siktet brukar det vara som billigast efter nyår fram till sportlovet, skriver TravelMarket.

4. Prenumerera på Nyhetsbrev

Det kan även vara värt att prenumerera på några olika resebyråers nyhetsbrev. Där kan det finnas unika sista minuten-erbjudanden som kan vara en riktigt räddning för plånboken!

I resebyråers nyhetsbrev kan man få unika erbjudanden. Bildkälla: Marc Levy/AP

5. All inclusive kan bli billigare 

Till sist, ibland kan det faktiskt bli billigare att boka en all inclusive-resa. Kolla därför även på sådana hotell för att maximera chanserna att hitta en billig resa på kort varsel, skriver Reseguiden.

Läs även: 6 saker du borde göra direkt när du kommer in på ett hotellrum

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du åkt på en sista minuten-resa?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Huawei dubblerade sin vinst

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

Containerfartyget som orsakade brokollapsen i Baltimore närmade sig långsamt bron, visar filmklipp som har spritts på nätet. Men själva kraften vid kollisionen uppskattas ha motsvarat en raketuppskjutning.

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4. En lokförare ska vara skadad.

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

Ryssland har anfallit Ukraina med en ovanligt stor mängd robotar och attackdrönare under natten till fredag.

Så begränsar du köp i barnens spelappar i påsk

I många av barnens populära spelappar kan man köpa saker i spelen. Till påsk är det också flera av dem som har tidsbegränsade erbjudanden. Det balanserar på gränsen till vad som är lagligt, enligt Sveriges konsumenter.

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

1 timme sedan
Ett förslag har presenteras: Snus med högre nikotinhalt än 12 milligram per gram bör förbjudas. Slås förslaget igenom kan snusvarianter av bland annat General, Kaliber och Velo förbjudas.