Semestertips: hittar du en billig sista minuten-resa

- 08/07/2019, 18:57

Nu till sommaren är det lätt att bli ressugen och som tur är behöver kalaset inte bli dyrt – i alla fall om man åker på en sista minuten-resa. Här är våra bästa knep för en billig spontanare!

Sista minuten-resor är de biljetter som resebyråer inte lyckats sälja och som därför kan köpas för en billigare slant. Inte nog med det, det finns också några knep som nästan alltid sänker priset! Här är våra bästa tips för en billig sista minuten-resa:

1. Ospecificerat resmål 

Först och främst – om man vill hitta en billig resa tjänar man på att vara flexibel, något man bland annat kan vara genom att boka "ospecificerat resmål". Som namnet antyder kan man då hamna lite varstans och även boendet blir en överraskning. Antingen kan man gå över tröskeln till ett enkelt rum eller något lyxigare – man får helt enkelt vänta och se!

2. Undvik populära resmål

Om man dock är beredd att betala en slant för ett specifikt resmål är det en god idé att undvika de populäraste orterna. Om man väljer ett mer udda alternativ kan man både spara pengar och få en unik resupplevelse, alltså ingen dålig deal!

Pool
Om man åker till ovanliga resmål kan man pressa ned priserna. Bildkälla: Christine Olsson/TT

3. Res när ingen annan reser 

I samma "gå mot strömmen"-anda som ovan är ett annat tips att inte resa när alla andra gör det. Till exempel kan man hitta billiga resor i början av maj och juni och även i slutet av augusti och i början av september. Om man istället har en vinterresa i siktet brukar det vara som billigast efter nyår fram till sportlovet, skriver TravelMarket.

4. Prenumerera på Nyhetsbrev

Det kan även vara värt att prenumerera på några olika resebyråers nyhetsbrev. Där kan det finnas unika sista minuten-erbjudanden som kan vara en riktigt räddning för plånboken!

Båtar
I resebyråers nyhetsbrev kan man få unika erbjudanden. Bildkälla: Marc Levy/AP

5. All inclusive kan bli billigare 

Till sist, ibland kan det faktiskt bli billigare att boka en all inclusive-resa. Kolla därför även på sådana hotell för att maximera chanserna att hitta en billig resa på kort varsel, skriver Reseguiden.

Läs även: 6 saker du borde göra direkt när du kommer in på ett hotellrum

Har du åkt på en sista minuten-resa?