Stockholm

6 saker du borde göra direkt när du kommer in på ett hotellrum

Brukar du titta på de här sakerna när du bor på hotell?
De här saker du borde titta på direkt när du kommer in på ett hotellrum. Foto: Unsplash/Sylvie Tittel/Unsplash/Eunice Stahl/Unsplash/Marten Bjork

Brukar du bo på hotell ibland? Då borde du gå igenom den här listan för det finns faktiskt flera saker som du titta på direkt i hotellrummet.


Läs mer

Att bo på hotell kan vara riktigt mysigt. Men innan du gör dig bekväm i rummet kan det vara bra att kolla in några saker. Som till exempel kolla var närmaste nödutgången är och hur rent det är i rummet. 

Men det finns flera saker och Bustle har det som kan vara bra att kolla upp det första man gör på hotellet.

Hur rent är det?

Självklart städas hotellrummen. Golven damsugs, det dammas och sängkläder tvättas mellan hotellgäster. Men det finns kanske ytor som glöms bort så för att verkligen vara säker på att det är rent så ta med några våtservetter och handsprit. Rör inte fjärrkontrollen, skrivbordet och saker inne på toaletten innan du gjort rent dem. 

Är minibaren fylld?

Se till att du tittar om minibaren är fylld, för om den inte är så kan du få betala för det – även om du inte druckit eller ätit det som fattas. Fattas något så säg till i receptionen så den fylls, så du undviker trassel när du sedan ska checka ut.

Kolla efter vägglöss

Ja, även om det är ett rent hotell med lyxiga lakan så kan det faktiskt finnas vägglöss. För vägglöss har inget med renlighet, och för vägglöss är hotell ett perfekt ställe. Så för att undvika att de hoppar i din väska, kolla rummet för säkerhetens skull. Titta i sängen, lakanen och dra även av bort lakanet och kolla madrassen. 

Kolla efter vägglöss i sängen. Bildkälla: Unsplash/Sylvie Tittel

Kolla efter nödutgången

Det kan vara bra att ta reda på var nödutgången är om det skulle hända något. Så du vet vart du ska om det skulle hända något. 

Fungerar termostaten? 

När du kommer in i rummet, kolla om termostaten fungerar. För det kan vara riktigt jobbigt att inse det på kvällen när man gosat ner sig i sängen och inser att det antingen är för varmt, eller för kallt, skriver Bustle

Diska vinglasen

Står det vinglas, eller vanliga glas, tvätta dem när du kommer in på hotellet. Ta tvål och låt glasen stå under varmt vatten så vet du att det blir rent – om det skulle vara så att det glömts i städningen. 

Nyheter24 har även skrivit om de sex snuskigaste sakerna i hotellrum. Här kan du läsa mer om det. 

Eller om hemligheterna som hotellpersonalen inte talar om för dig. Läs mer om det här.

Brukar du bo på hotell ibland?
Tack för din röst!

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.