Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Studien visar: Gorillor har också kompisar

- 10/07/2019, 16:17 -

Gorillor är som oss människor – de har också kompisar! Det visar en ny studie som gjorts av forskare vid universitetet i Cambridge.

En ny studie som har gjorts av forskare på universitetet i Cambridge, England, visar att gorillor bygger relationer och sociala band med andra som inte är i sin närmsta familj. Det rapporterar TT. 

Har 13 kompisar 

Enligt studiens resultat har gorillor ungefär 13 kompisar, eller ordagrannt som studien säger: i genomsnitt 13 individer som de formar sociala band till utanför sin närmaste familj.

Festar ihop 

Dessutom gör gorillorna något som vi människor också gillar att göra tillsammans, nämligen festar. De har något som liknar årliga festligheter, där de samlas och äter frukt tillsammans. 

"Människor är inte så speciella"

Enligt Robin Morrisson, forskare vid universitetet i Cambridge och som lett studien, tror att anledningen till att gorillorna fått detta beteende är för att skapa en gemensam förmåga att skaffa svårtillgänglig mat.

Men även andra djur och arter, så som babianer, elefanter och valar visar upp sociala förmågor, som inte är allt för olika människans. 

– Vår upptäckt visar att dessa utsatta djur är djupt intelligenta och sofistikerade och att vi människor kanske inte är så speciella som vi vill tro, säger Morrison, rapporterar TT

Har du fler kompisar än 13?