Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hyresvärdens löjliga krav för uthyrning av Airbnb

- 18/07/2019, 20:51

Ian Hickton skulle hyra en bostad via tjänsten Airbnb i juli, men det blev inte riktigt som han trodde...

Airbnb är företaget som låter privatpersoner hyra ut sin lägenhet eller sitt hus till andra människor som behöver någonstans att bo på semestern eller liknande.

Vanligtvis har de personer som hyr ut sin bostad vissa krav, exempelvis att lägenheten ska se bra ut efter att inneboende lämnat den.

Inte så konstigt.

Många regler

Men en något annorlunda upplevelse fick Ian Hickton, som hyrde en Airbnb den 14 juli.

Hyresvärden hade nämligen lämnat en lista med väldigt strikta krav.

Det var på Twitter som han delade med sig av den, minst sagt, krävande listan.

Bildkälla: Twitter/ianhickton
Bildkälla: Twitter/ianhickton

Listan förklarade hur hyresvärden ville att badrummet skulle tas hand om under tiden Ian hyrde stället.

Några av de krav som ställdes var att lägga en badrumsmatta på golvet under tiden han skulle använda duschen, för att sedan hänga upp den på tork efteråt. 

Hyresvärden var dock noggrann med att poängtera att samma rutin skulle göras om Ian använde handfatet, eftersom hyresvärden inte ville att det skulle komma vatten på golvet.

Detaljerade krav

Ian bads även att använda en skrapa efter att han hade duschat, för att torka av vattnet som hamnat på glasväggen i duschen, kakelplattorna och på fönstret i badrummet. 

Inte nog med det så skulle han även använda en handduk för att torka alla de ovannämnda ställen torrt.

Men den mest häpnadsväckande punkten på listan måste väl ändå vara denna:

"Meningen med toalettborsten är att ta bort alla bevis från ditt toalettbesök, oavsett färg, inne i toaletten (över-och under vattenlinjen) och på undersidan av toalettstolen".

Om detta bara är ren lathet från hyresvärdens sida, eller om personen som hyr ut stället är en väldigt noggrann person, får vi nog inte veta. 

Ians inlägg på Twitter fick många svar, bland annat var det många som skämtade om hela situationen och frågade om det inte fanns en regel-lista för köket också.

Och med tanke på pilen längst ner, kan vi väl bara anta att det fanns mer till listan...