Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Män åt ekorrar gatan – i protest mot veganism

- 25/07/2019, 11:13

Två män, som åt döda ekorrar framför en vegansk restaurang i London, har dömts för förargelseväckande beteende och ska böta, skriver BBC.

Deonisy Khlebnikov, 22, och Gatis Lagzdins, 29, genomförde den minst sagt uppseendeväckande protesten utanför Soho Vegan Food Market, i London. 

Männen, som har dömts skyldiga för förargelse väckande beteende, har nekat till att deras aktion skulle ha väckt någon anstöt på platsen. 

Ville öka medvetenheten

– Deonisy Khlebnikov och Gatis Lagzdins hävdade att de var emot veganism och ville öka medvetenheten om riskerna med att inte äta kött, när de på en publik plats åt råa ekorrar, säger Natalie Clines, representant från rätten. 

Hon kallar också uppträdandet för "vidrigt" och "onödigt", samt menar att förbipasserande barn hade tagit särskilt illa vid sig. 

Cline hävdar därför att protesten hade för avsikt att väcka anstöt. 

Glada över domen

Soho Vegan Market har också kommenterat händelsen.

– Soho Vegan Market skapades för att veganer, och icke-veganer, kunde pröva på utsökt och växtbaserad mat i en brilliant och tillgänglig plats i hjärtat av London. Vi har inte överseende med anti-veganernas aktion, och vi är glada över att de inblandade har blivit dömda för sina handlingar.

Khlebnikov får böta 200 pund, och Lagzdins 400 pund. Den senare har tidigare publicerat videos på Youtube som visar liknande protester,  skriver BBC

Mer nyheter: Mångmiljonsatsning: Kampanjen "Gilla gris" ska få fler unga att äta kött