Män åt ekorrar utanför vegansk restaurang.
Män åt ekorrar på gatan. - Foto: CPS

Män åt ekorrar på gatan – i protest mot veganism

Två män, som åt döda ekorrar framför en vegansk restaurang i London, har dömts för förargelseväckande beteende och ska böta, skriver BBC.


Deonisy Khlebnikov, 22, och Gatis Lagzdins, 29, genomförde den minst sagt uppseendeväckande protesten utanför Soho Vegan Food Market, i London. 

Männen, som har dömts skyldiga för förargelse väckande beteende, har nekat till att deras aktion skulle ha väckt någon anstöt på platsen. 

Ville öka medvetenheten

– Deonisy Khlebnikov och Gatis Lagzdins hävdade att de var emot veganism och ville öka medvetenheten om riskerna med att inte äta kött, när de på en publik plats åt råa ekorrar, säger Natalie Clines, representant från rätten. 

Hon kallar också uppträdandet för "vidrigt" och "onödigt", samt menar att förbipasserande barn hade tagit särskilt illa vid sig. 

Cline hävdar därför att protesten hade för avsikt att väcka anstöt. 

Glada över domen

Soho Vegan Market har också kommenterat händelsen.

– Soho Vegan Market skapades för att veganer, och icke-veganer, kunde pröva på utsökt och växtbaserad mat i en brilliant och tillgänglig plats i hjärtat av London. Vi har inte överseende med anti-veganernas aktion, och vi är glada över att de inblandade har blivit dömda för sina handlingar.

Khlebnikov får böta 200 pund, och Lagzdins 400 pund. Den senare har tidigare publicerat videos på Youtube som visar liknande protester,  skriver BBC

Mer nyheter: Mångmiljonsatsning: Kampanjen "Gilla gris" ska få fler unga att äta kött

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Ett urval av polisens arbete i trafiken under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.

Huawei får ta del av hemlig information

1 timme sedan
Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

1 timme sedan
En svensk man i 40-årsåldern har begått mer än 15 brott i Trondheim i Norge den senaste tiden. Nu häktas han i fyra veckor, bland annat för grov skadegörelse av domkyrkan Nidarosdomen.