Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sjuka bilden på fisken som förvirrar nätet

- 22/08/2019, 19:15

En bild som publicerats på Facebook av ett fiskarteam har blivit viral. Anledningen? Det ser ut som att fisken har två munnar.

Skulle du bli rädd om du såg en fisk som ser ut att ha två munnar när du är ute och badar? Eller om du kanske fick upp en dubbel-munnad fisk på kroken. Hur som helst är det inte varje dag man ser en sådan fisk.

När New York-kvinnan Debbie Geddes var ute och fiskade i Champlain Lake under en eftermiddag i slutet av förra veckan kände hon att hennes fångst drog i kroken lite mer än vanligt. Hon trodde att det var en stor fisk som fastnat på kroken.

När hon drog upp fisken fick hon däremot en smärre chock: fisken var i normalstorlek men hade två stora munnar! 

Stor diskussion på nätet

Debbie Geddes och hennes fiskarteam, Knotty Boys Fishing, tog självklart kort på den ovanliga fångsten. Adam Factaeu, som är en av medlemmarna i teamet, berättar för ABC News att han aldrig sett en fisk liknande denna. 

Inte heller verkar användare av sociala medier vara eniga om fisken. Factaeu publicerade bilden på Facebook och efter det har tusentals personer kommenterat bilden och flera möjliga teorier har diskuterats fram i kommentarsfältet om varför fisken ser ut som den gör.

Fiskarna blev minst sagt chockade när de fick syn på denna fisk. Bildkälla: Knotty Boys Fishing/Facebook

– Människor från hela världen har kommenterat den möjliga orsaken till att fisken har två munnar. En del har teorier om att den skadades när den var yngre och vissa biologer tror att det kan bero på en genetisk födelsedefekt, säger Adam Facteau till ABC News.

Om fisken hade två munnar eller inte kommer vi inte få veta. Efter en diskussion inom teamet bestämdes det att fisken skulle kastas tillbaka i vattnet, vilket Debbie Geddes även gjorde. 

Skulle du bli rädd om du såg fisken när du badade?