Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Klart: släpps Playstation 5 i Sverige

- 10/10/2019, 11:16 -

Väntan är snart över, för innan julen 2020 släpps efterlängtade Playstation 5 i butikerna. Den nya konsolen kommer enligt rykten bli en kraftig uppgradering från sin föregångare, Playstation 4.

Det har spekulerats länge om när spelkonsolen Playstation 5 ska släppas. Nu är det äntligen klart. I ett pressmeddelande skriver vd:n för företaget, Jim Ryan, att nya Playstation kommer lanseras lagom till julen 2020.

"Idag är jag stolt över att dela med mig att vår nästa generations konsol kommer att kallas PlayStation 5, och att vi kommer att lansera den i tid inför julen 2020", skriver Ryan.

Rejäl uppgradering från PS4

Nya konsolen ska vara en rejäl uppgradering från föregångaren Playstation 4. Den kommer att ha bättre prestanda, banbrytande teknik och förbättrad spelupplevelse med minimala laddningstider. Dock verkar den hetaste nyheten vara en spelkontroll med en betydligt mer realistiskt upplevelse.

Ryan skriver att den nya kontrollen följer rörelser på ett helt annat sätt och kommer ge feedback från spelens handling. Till exempel kommer du att känna skillnad på när hur du kraschar med en bil och att bli tacklad av en fotbollsspelare.

Kan kosta runt 10 000 kronor

Det är fortfarande inte bekräftat vad nya Playstation kommer att kosta, men enligt Webbhallen så kommer konsolen kosta runt 10 000 kronor. Detta är uppgifter som dock inte är bekräftade ännu.

Playstation
Playstation 5 kommer lanseras lagom till julen 2020. Bildkälla: Pixabay
Kommer du köpa Playstation 5?