Fejkad taxibil körde 160 kilometer i timmen i centrala Stockholm
Fejkad taxibil körde 160 kilometer i timmen i centrala Stockholm - Foto: Bertil Ericson TT, Pontus Lundahl TT

"Taxibilens" galna färd i centrala Stockholm – körde i över 160

En bil med Taxi Stockholms logotyp körde upp till 160 kilometer i timmen längs välkända gator i Stockholm. Nu ryter taxibolaget ifrån och menar att bilen inte är deras.


Det var för ungefär en vecka sedan som ett klipp lades upp på Youtube där en bil med Taxi Stockholms märke sågs köra i en väldigt hög fart. 

I klippet ser man att hastighetsmätaren är uppe i 160 kilometer i timmen. 

Utöver den otillåtna hastigheten så stannar föraren inte heller för rött ljus. 

Över 100 000 Youtube-visningar

Klippet har visats omkring 150 000 gånger på Youtube och kommentarsfältet är fullt av åsikter som fördömer körningen. 

Taxi Stockholm har också gått ut och tagit avstånd från händelsen, och menar att varken bilen eller föraren tillhör dem. 

– Personen som har kontot där filmklippet visas finns inte bland våra anställda eller ägare och bilen han kör har inte heller någon anknytning till Taxi Stockholm, säger Natalia Santos, pressansvarig på Taxi Stockholm, till SVT. 

Hon menar också att klippet skadar företagets varumärke och att bolaget ska se över huruvida de kan gå vidare med en polisanmälan.

"Skrivit på ett avtal"

När SVT sedan kontaktar Henrik Jensen, som äger det Youtube-konto där klippet lagts upp, så menar han att filmen är på riktigt och att bilen körs av Taxi Stockholm. 

– Jag har skrivit på ett avtal så jag kan inte säga så mycket om vem som var inblandad i inspelningen, säger han till SVT

Läs mer: Se klippet av pojkens livsfarliga lek – kastar sig framför tåget

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!