Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kattunge slängdes ur en bil – som körde hela 70 kilometer i timmen

- 25/10/2019, 12:15

Det var vid Ölandsbron under onsdagen som trafikanter fick bevittna en riktigt tragisk händelse. De fick nämligen se en liten rödbrun kattunge kastas ur en bil som körde i 70 kilometer i timmen.

Under onsdagen inträffade något fasansfullt vid Ölandsbron. 

En bil skulle precis köra på bron, i riktning mot Kalmar, när plötsligt en liten kattunge slängdes ut från bilen. 

Enligt ett vittne höll bilen en hastighet på 70 kilometer i timmen. Vittnet såg först inte vad det var som kastades ut. 

Studsade på vägen

Men när kattungen studsade, rullade av vägen och sen kom upp på fötter igen såg vittnet att det var en liten katt. 

Då ringde hon till organisationen ”Hemlösa katter Kalmar” som sedan gav sig ut och letade. De letade i timmar utan framgång. 

"Blivit påkörd" 

Senare skrev en person på Facebook att en avliden, påkörd och rödbrun katt hade setts vid Ölandsbron vid 22-tiden på kvällen.

– Om det är samma katt, vilket mycket tyder på, så har den överlevt utslängningen och sedan gett sig ut på vägen igen där den blivit påkörd, säger Alexander Kinberg från Hemlösa katter Kalmar till Barometern.

Den avlidna katten har lämnats över till polisen, som dock inte kommer utreda händelsen då de anser att man inte kan bevisa om det verkligen var en katt som kastades ut från bilen.