Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är världens äldsta par – sammanlagt 211 år gamla

- 17/11/2019, 08:17

John, 106, och Charlotte Henderson, 105, är världens äldsta par. De träffades innan andra världskriget började och firar sin åttionde bröllopsdag i december. Sammanlagt är paret 211 år gamla – något som landat dem en plats i Guinness rekordbok.

För vissa är det en dröm att leva hela sitt liv med den man älskar. 

Och för John och Charlotte Henderson från Texas, USA, har den drömmen besannats – med råge! 

Det fantastiska paret har nämligen varit gifta sedan 1939. Alltså har de bokstavligt talat varit maka och make sedan andra världskriget bröt ut. 

Sammanlagt 211 år gamla

Och som om det inte skulle vara otroligt nog, så finns det något annat som utmärker paret. 

De båda över 100 år gamla!

John är nämligen 106, och Charlotte 105. Sammanlagt är paret 211 år gamla, något som landat dem en plats i Guinness rekordbok som världens äldsta par.

John och Charlotte Henderson
John och Charlotte visar upp sitt plakat från Guinness tillsammans med sitt barnbarn. Foto Facebook.

Träffades på universitetet

Så vad är då hemligheten bakom parets lång liv?

– Att leva med måtta. Vi gör ingenting till överdrift. Ät bra. Sov bra. Drick inte för mycket. Överät inte. Och träna regelbundet, var John Hendersons svar på frågan i en intervju med USA Today i 2017. 

John och Charlotte.
John och Charlotte. Foto: Facebook

Parets kärlekshistoria började när de träffades på Texas Universitet 1934. Det gifte sig fem år senare och i december firar de sin åttionde bröllopsdag. Förhoppningsvis en av många fler bröllopsdagar!