Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

70-åring misstänks för mord sin fru : "Hällde skållhet olja över henne"

- 12/11/2019, 18:28 -

Geoffrey Bran från Hermon i Wales misstänks nu för att ha mördat sin fru –genom att hälla skållhet olja över henne. Men 70-åringen själv nekar till brott.

Geoffrey Bran, 70, som nu står inför rätta misstänkt för mord, drev en gaturestaurang tillsammans med frun Mavis Bran, 69.

Paret bestämde sig för att lämna pensionärslivet och istället öppna restaurangverksamheten ihop, efter att ha varit gifta i över 30 år. 

Enligt vittnen så var båda två kända för att ha korta temperament, och de ska ofta ha "grälat, svurit och skrikit på varandra", enligt The Sun. 

Mördade frun – inne på restaurangen

Men nu anklagas alltså Geoffrey Bran för mord på frun Mavis Bran – och det ska ha skett inne på parets restaurang.

Enligt åtalet ska 70-åringen ha fattat tag i en behållare med skållhet och frätande olja, som han sedan hällt över sin fru. 

Mavis Bran ska då ha lyckats ringa en vän och skrika "Snälla hjälp mig, det är en nödsituation. Geoffrey har hällt kokande olja över mig, snälla kom hit. Jag behöver dig nu".

Brännskadorna visade sig vara så pass omfattande att 69-åringen avled senare på sjukhus. Skadorna ska ha täckt nästan halva kroppen.

Mavis Bran ska dock inledningsvis ha nekat ambulans och istället förlitat sig på sin vän som hon kontaktat. 

En annan nära vän till paret har uppgett att hon kom hem från restaurangen samma kväll, naken från midjan och uppåt, och ropat "Jag har blivit bränd, jag har fått kokande olja över mig".

"Ingen olyckshändelse"

Strax efter att vittnesuppgifterna nått polisen så kunde Geoffrey Bran gripas.

– De fruktansvärda brännskadorna var inte orsakade av någon olyckshändelserna. Utan var resultatet av att hennes man medvetet hällde skållhet olja över henne, har åklagare Paul Lewis sagt under rättegången i domstolen i Swansea.

Åklagaren sa också att Mavis Bran dog av allvarliga komplikationer till följd av de svåra brännskadorna.

Paul Lewis redogjorde också för uppgifter om att 69-åringen ska ha "gnällt" på Geoffrey Bran för "triviala" saker under de månader som ledde fram till mordtillfället.

En vän till Mavis Bran har dessutom vittnat om att relationen försämrades alltmer. Vid ett tillfälle ska hon ha sagt till vännen i ett telefonsamtal att hon börjat bli "rädd" för sin man. 

Nekar till anklagelserna

Misstänkte Geoffrey Bran ska i restaurangen – vid tidpunkten för händelsen – ha förklarat för en kund att frun "bränt sig själv" och att han inte visste "hur det kunnat hända". 

När kunden sedan frågade hur illa hon bränt sig ska 70-åringen ha svarat att "hon är okej, hon tillagar fisk just nu". 

Rättegången mot Geoffrey Bran pågår fortfarande – och den anklagade nekar bestämt till mord, skriver The Sun.

Läs mer: Fyrverkeri spändes fast vid igelkotts huvud – och tändes på