Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Wilma, 17, har varit försvunnen i fem dagar –​ nu begär polisen extra resurser

- 19/11/2019, 12:42 -

17-åriga Wilma Andersson försvann från en adress i Uddevalla i torsdags. Nu inleder polisen en särskild händelse för att kunna utöka sökandet.

Wilma Andersson, 17, har varit borta sedan torsdagen den 14 november. Nu utreder polisen försvinnandet som en särskild händelse – för att få extra resurser i sökandet efter försvunna Wilma.

Polisen berättar för GP att man kommer behandla ärendet som en särskild händelse, och får därmed extra hjälp. Man har i nuläget enligt GP hört ungefär 20 personer gällande försvinnandet. 

– Egentligen är det ett naturligt beslut. Vi har jobbat i den vanliga organisationen i en tid. Det här är en uppdatering kan man säga, man går ett steg längre för att använda sig av större resurser. Det är att höja till nästa nivå, förklarar Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson till GP.

Uppdatering 19 november

Polisen har tillsammans med åklagare kommit fram till att det finns mycket talar för att Wilma Andersson har blivit utsatt för brott.

Polisen misstänker att Wilma Andersson har blivit mördad. En man har gripits. Enligt polisen har mannen delgivits misstanke om mord. Allt om det kan du läsa här

Har du information som kan hjälpa polisen framåt? Ring 114 14.