Wilma Andersson
Wilma, 17 har varit försvunnen i fem dagar –​ nu begär polisen extra resurser - Foto: Bildkälla: Stina Stjernkvist / TT / Missing People

Wilma, 17, har varit försvunnen i fem dagar –​ nu begär polisen extra resurser

17-åriga Wilma Andersson försvann från en adress i Uddevalla i torsdags. Nu inleder polisen en särskild händelse för att kunna utöka sökandet.


Wilma Andersson, 17, har varit borta sedan torsdagen den 14 november. Nu utreder polisen försvinnandet som en särskild händelse – för att få extra resurser i sökandet efter försvunna Wilma.

Polisen berättar för GP att man kommer behandla ärendet som en särskild händelse, och får därmed extra hjälp. Man har i nuläget enligt GP hört ungefär 20 personer gällande försvinnandet. 

– Egentligen är det ett naturligt beslut. Vi har jobbat i den vanliga organisationen i en tid. Det här är en uppdatering kan man säga, man går ett steg längre för att använda sig av större resurser. Det är att höja till nästa nivå, förklarar Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson till GP.

Uppdatering 19 november

Polisen har tillsammans med åklagare kommit fram till att det finns mycket talar för att Wilma Andersson har blivit utsatt för brott.

Polisen misstänker att Wilma Andersson har blivit mördad. En man har gripits. Enligt polisen har mannen delgivits misstanke om mord. Allt om det kan du läsa här

Har du information som kan hjälpa polisen framåt? Ring 114 14.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skott mot bostad i Örgryte

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

1 timme sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

2 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

2 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

3 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

3 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.