Schulmans attack mot Billström.
Schulman rasar mot Billström. - Foto: Stella Pictures, Tobias Billström/Twitter, Janerik Henriksson/TT

Schulman rasar mot M-toppen – efter flyktingbilden: "Avsmak"

I en krönika i Expressen rasar skribenten Alex Schulman mot Tobias Billström (M), efter att den senare lagt upp en illustration av sig själv på Twitter. "Hur dålig smak får man egentligen ha?", skriver Schulman.


Under gårdagen publicerade Moderaternas gruppledare i riksdagen Tobias Billström en illustration av sig själv på Twitter.

Bilden är ritad på ett sätt som får Billström att se ut som en gigant. Han står bredbent på en bilväg vid svenska gränsen – med händerna bakom ryggen och blicken fäst i betraktaren.

Illustrationen var ett svar på Turkiets besked om att de tänker öppna sina gränser för flyktingar som vill ta sig ut ur landet och vidare till Europa.

" Regeringen bör nu omedelbart aktivera gränskontrollmekanismer och kalla in extra personal. Snabbt och omgående. Utan dröjsmål", skriver M-toppen i inlägget.

Schulmans attack

Alex Schulman gåt till attack mot Tobias Billström (M). Bildkälla: Stella Pictures

Detta är något som Expressens krönikör Alex Schulman reagerat på. 

Han inleder sin krönika genom att göra sig lustig över hur det kan ha gått till när Billström beställde bilden av en illustratör.

Schulman leker med tanken att M-toppen först ska ha fått bilden och tyckt att versionen av honom själv varit för liten.

"Nej, för helvete! Jag ser så liten och ynklig ut! Du ska göra mig högre, större, mäktigare!! Du ska rita mig 30 meter hög!", spekulerar han kring Billströms reaktion.

"En sorts Gulliver-gestalt"

Schulman ger därefter sin egen syn på illustrationen.

" Han är en gigantisk varelse, en sorts Gulliver-gestalt, som bredbent har ställt sig på taken till de svenska gränsstationerna där bilarna passerar under honom", skriver han.

Och fortsätter:

"Han vakar myndigt över vilka som kommer in i landet och när som helst kan han sätta ner foten om han ser en flykting, blockera hela motorvägen, krossa en bil med klacken på sin sko om han behagar".

"Avsmak"

Schulman skriver att han kännner "avsmak" inför Billströms inlägg. Bildkälla: Henrik Montgomery/TT

Schulman hävdar att Billström kommer att "förlöjligas i många, många år" för bilden.

Han menar dock att känslan som ligger kvar hos honom är "avsmak".

Schulman avslutar med att lyfta fram de män, kvinnor och barn som flyr bomberna i Syrien.

"Och Moderaternas gruppledare lägger ut en bild på sig själv som en gigantisk gränsvakt. Hur dålig smak får man egentligen ha?", skriver han.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med Schulman?
Tack för din röst!