Nya samarbetet.
Entreprenörernas nya samarbete. - Foto: Fredrik Sandberg/TT, Janerik Henriksson/TT

Löwengrips och Stordalens gemensamma projekt i coronakrisen

Superentreprenörerna Isabella Löwengrip och Petter Stordalen inleder ett nytt samarbete. Bloggerskan ska nämligen skriva en bok som den norske miljardären kommer att ge ut.


Senaste året har varit tufft för bloggentreprenören Isabella Löwengrip.

Hon har bland annat fått sälja sin omtalade villa på Lidingö, göra sig av med bolag och avskeda massor av personal.

Bokprojektet

Löwengrips projekt för stunden är arbetet med en bok som ännu inte fått någon titel.

Men den kommer att ges ut på Strawberry Förlag, ett bokförlag som ingår i Strawberry Publishing där norske miljardären Petter Stordalen är en av delägarna.

Bloggentreprenören har tidigare varit på väg att också hon bli en av delägarna i förlaget. Men hennes arbete med Löwengrip Invest satte då stopp för planerna.

" Häromdagen började min intuition tala för att en affärsidé med Stordalen inte är rätt. Rent rationellt förstår jag att det säkert är bra för mig att starta ett företag med honom, jag har enormt mycket att lära mig. Men själva idén är inte rätt", skrev hon då i bloggen.

Oklart innehåll

Det är ännu oklart exakt vad den nya boken kommer att handla om.

Men inblickar kring motgångarna under den senaste tiden kommer att finnas med.

– Det är en biografi. Hon har skrivit fyra, fem böcker tidigare på bokförlaget Forum där jag jobbade tidigare, berättar Anders Sjökvist, i dag publicistisk chef på Strawberry Förlag, enligt Expressen.

Och fortsätter:

– Det är inte första gången Isabella gör det här. Hon är erfaren på det sättet, så då vet man vad man ger sig in på. 

Skriver hemma

Löwengrip sitter hemma i sin bostad och skriver på den nya boken.

" Att skriva en bok är som att ha en stor deg som man ska kavla ut så mycket som det är möjligt. Det känns väldigt roligt just nu för att har flyt, men det ändrar sig snabbt. Jag fick en fråga en gång hur mycket man skriver på en dag och det är ungefär två A4 sidor. Det låter väldigt lite men det är mitt och många andras snitt", skrev hon på sin blogg den 4 maj.

Och fortsatte:

" Jag försöker alltid göra det mysigt för mig när jag skriver, man behöver ha en sådan miljö. Tända ljus, te och choklad är standard. Jag brukar sitta i 90 minuter och sedan tar jag en promenad och fortsätter. Ibland skriver jag inte nytt utan putsar på mitt gamla. Jag skriver inte ett kapitel i taget utan börjar på fler och sedan hoppar jag och fyller på mellan de jag känner för".

Boken uppges komma ut under nästa år men inget datum är bestämt.

Läs mer: Isabella Löwengrip fälls efter bluffen – ljög i bloggen
Läs mer: Isabella Löwengrips ord om ex-pojkvännen Erik Selin

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!