Söndag 1 Aug
Stockholm

Brasilien slutar publicera siffror om corona

Brasilien slutar publicera siffror om corona.
Brasilien slutar publicera siffror om corona. Foto: Eraldo Peres/TT, Google Maps

Brasilien har haft stora problem med smittspridningen av corona i landet. Nu har de gått ut med att de kommer sluta att publicera siffror om antalet sjuka och döda.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Brasilien har haft en svår smittospridning runt om i landet, och landets president Jair Bolsonaro har under pandemin satt in militärer istället för medicinutbildad personal vid hälsodepartementet.

Brasilien har enligt de senaste uppgifterna varit uppe i 670 000 bekräftat smittade personer och antalet döda beräknas vara runt 36 000. I förra veckan rapporterades fler nya fall och dödsfall än något annat land, fyra dagar på raken.

Nu slutar landet publicera uppgifter om antalet coronafall, vilket journalistorganisationen ABI riktat stark kritik emot.

Anledningen till den minskade transparensen är enligt Bolsonaro på grund av att "de ackumulerade uppgifterna inte speglar det läge som landet befinner sig i". På Twitter meddelar han även att landet jobbar för att finna åtgärder som kan stärka rapporteringen av antalet fall, skriver Dagens Industri.

Kommentera
Kopiera länk
Dela