Fredag 23 Jul
Stockholm

Resmålen med högst betyg i Sverige – som du inte visste om

Här är några skönheter runt om i Sverige som inte många vet om!
Här är några skönheter runt om i Sverige som inte många vet om!. Foto: Tobias Hägg

Vill du ut och resa i sommar, men försöka att undvika folk under semestern så gott det går? Då har vi på Nyheter24 de perfekta resmålen för dig!

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Ska du ut och resa med tåg i sommar, men vill ändå inte stöta på allt för mycket folk? Då har vi några riktigt fina destinationer till dig.

Ett samarbete mellan Google och SJ har gjort det möjligt att ta fram Sverige 5,0 – en guide som listar topprankade destinationer runt om i Sverige.

Vad som även är perfekt i den rådande coronapandemin är det faktum att dessa destinationer fortfarande inte är särskilt välkända, men att de få som varit där har rankat platserna med fem av fem.

"Visar upp Sverige från sin allra bästa sida"

– Med hjälp av recensioner från runt om i landet skapar vi nu en guide som kan inspirera till att upptäcka dessa oväntade och fantastiska naturupplevelser utan att behöva resa långa vägar. Guiden samlar platser som visar upp Sverige från sin allra bästa sida och som gått de flesta förbi, säger Andrea Lewis Åkerman, kommunikationsansvarig vid Google Sverige.

Tack vare att Folkhälsomyndigheten nu har hävt restriktionerna för resor inom Sverige, gör SJ det möjligt för svenskarna att kunna resa hållbart och med gott samvete.

Här är åtta unika resmål med högsta betyg:

Söderåsen, Skåne

Söderåsen. Bildkälla: Tobias Hägg

I Söderåsen, Kågeröd finner du ett naturreservat med dramatiska dalar och vackra vattendrag. Detta ställe är perfekt för dig som gillar att vandra, då reservatet erbjuder många vandringsleder.

Skierfe, Jokkmokk

Skierfe. Bildkälla: Tobias Hägg

För dig som vill ta dig upp till oslagbara utsikter är den sydöstra delen av Sarek i Jokkmokk perfekt. Här finns du bergstoppen Skierfe, samt arktisk garghet och rikliga granskogar.

Storådörren, Jämtland

Storådörren. Bildkälla: Tobias Hägg

Ännu ett ställe för dig som älskar vandring i landets vackra natur. Här kommer du trampa genom en otrolig fjällmiljö.

Ulvöarna, Västernorrland

Ulvöarna. Bildkälla: Tobias Hägg

Idylliska Ulvöarna kallas även för "Höga Kustens pärla", och bjuder på surströmming och typiskt svenska sjöbodar i trä.

Sjurberg Siljan, Rättvik

Sjurberg Siljan. Bildkälla: Tobias Hägg

Om du vill ta dig upp till härliga Dalarna, så är utsiktsplatsen vid Sjurberg Siljan i Rättvik nästan ett måste. Bryggan som du ser på bilden avslutas med ett badhus, och du har utsikt över vattnet från alla håll.

St Anna Skärgård, Söderköping

St Anna Skärgård. Bildkälla: Tobias Hägg

För dig som vill slippa människor är kustpärlan St Anna Skärgård perfekt. Ön har ett rikt naturliv och naturen har varit densamma länge.

Härmanö, Västra Götaland

Härmanö. Bildkälla: Tobias Hägg

Naturreservatet Härmanö var tidigare ett fiskesamhälle. Här kan du räkna med att slippa motorljud, då det inte finns några bilar alls – ett riktigt harmoniskt ställe med andra ord.

Kvänsås Bokskog, Jönköping

Kvänsås Bokskog. Bildkälla: Tobias Hägg

Fem av fem fick Kvänsås bokskog, som breder ut sig i ett fem hektar stort område strax utanför Eksjö, Jönköping. Området räknas till den nordligaste belägna bokskogen i Sverige. Här kan du ta med dina barn och klättra, eller gå lite lugnare vandringar i skogen som har stått sedan 1600-talet.

/
SJ
/
Kommentera
Kopiera länk
Dela