Lördag 16 Okt
Stockholm

Han växte upp utan pappa – startade Youtube för att hjälpa andra

Han startade en Youtube-sida vid namn "Dad, How Do I?" för att hjälpa andra utan pappa.
Han startade en Youtube-sida vid namn "Dad, How Do I?" för att hjälpa andra utan pappa. Foto: Youtube

När Rob Kenneys var 12 år gammal blev han lämnad av sin pappa. Nu, flera år senare, har han startat en Youtube-kanal vid namn "Dad, How Do I?" där han hjälper andra som inte har en pappa med praktiska frågor.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det finns miljoner människor världen över som växt upp utan en pappa. Det var något som Rob Kenney insåg – och bestämde sig för att hjälpa till.

Blev lämnad av sin egen pappa

Efter att hans pappa lämnade honom bara 12 år gammal, så fick han ta reda på saker så som att knyta en slips eller byta däck själv. Men när hans nu 27-åriga dotter ringde honom flera gånger och bad om hjälp, började han fundera över hur många det finns där ute som faktiskt inte har möjligheten att ringa till sin pappa om råd.

Då skojade han om att spela in videoklipp där han visar hur man går tillväga med olika praktiska saker, något hans dotter tyckte lät som en bra idé. Hon tipsade honom att lägga upp klippen på Youtube.

Bildkälla: Youtube

"Dad, How Do I?"

På kort tid förändrades Robs liv. Från ena veckan till den andra hade hans kanal, vid namn "Dad, How Do I?" vuxit med en halv miljon prenumeranter. Nu har han över 2 miljoner följare.

På Youtube-kanalen delar han med sig av korta klipp där han förklarar hur man exempelvis går tillväga om bilen slutat fungera, eller hur man rensar ett badrumsavlopp. Hur gulligt?

I vissa klipp läser han även godnattsagor. Bildkälla: Youtube

Vill hjälpa så många han kan

Till Buzzfeed berättar han att han inte hade några som helst tankar på att tjäna pengar på kanalen, utan att hans enda mål var att hjälpa så många som möjligt.

Responsen har varit överväldigande. Tusentals människor skickar meddelanden till honom där de berättar sin historia om hur deras pappa lämnat dem, andra skriver för att tacka honom.

Nu har han ett helt PR-team bakom sig, och säger att han fortfarande funderar på hur han ska hantera sitt nya kändisskap.

Kommentera
Kopiera länk
Dela