En pastor predikar online om att jorden kan komma att gå under den 1 september.
En pastor predikar online om att jorden kan komma att gå under den 1 september. - Foto: Shutterstock

Därför tror vissa att jorden går under 1 september

En pastor på internet har över 300 000 prenumeranter på Youtube, och i en av hans klipp predikar han om att jorden kan komma att gå under den 1 september.


Först var det 2012, då teorier kring världens undergång sprakade igång masshysteri. Diskussionen härstammade från faktumet att mayaindianernas kalender skulle ta slut samma år.

Världens undergång den 1 september

Men som vi alla vet, så överlevde vi det omtalade 2012. Nu har dock en pastor vid namn Paul Begley predikat på sin Youtube-kanal om att världen kommer gå under den 1 september.

Enligt honom finns det flera tecken på det. Han listar tre astronomiska bevis – varav en är den omtalade kometen Neowise, något Nyheter24 skrivit om här.

Pastor Begley. Bildkälla: Youtube

Datumet som Neowise kommer att vara närmast jorden är den 23 juli, med ett avstånd på 103 miljoner kilometer, skriver Express.

Ring of Fire

Ett annat tecken som pastorn syftar till är förmörkelsen Ring of Fire, som man kunde bevittna i Västafrika, Sydasien, södra Kina och Taiwan.

Slutligen, menar pastorn, kommer dessa tecken att stråla samman när asteroiden 2011 ES4 passerar jorden den 1 september. Trots att NASA meddelat att det inte är möjligt för asteoriden att träffa jorden, så är Begley orolig över att vi kan bli måltavlan ändå.

"Den här saken är alldeles för nära. Är domedagen den 1 september? Vad är grejen med Neowise? Hur vis är du angående det?" säger han i videon som just nu har över 26 000 visningar.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!