Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Privat ö till salu – för 153 miljoner kronor

- 17/07/2020, 20:33

Sugen på att hitta ett avskilt ställe att spendera resten av pandemin på? Då har vi det perfekta förslaget – om du har några miljoner över i plånboken det vill säga.

Att hålla sig undan människor i coronapandemin är inte det lättaste om man bor i en tätbefolkad stad.

153 miljoner kronor

Men om du har några miljoner över så kan problemet lösas. Nu är nämligen Pumpkin Island, en privat ö belägen utanför Australiens södra barriärrev till salu – för lite över 153 miljoner kronor.

Bildkälla: Google Earth
Bildkälla: Google Earth

Med en 30 minuters båttur från Queenslands kust hittar du ön, som inte bara har en egen strand utan även en vik med färska ostron. Ön drivs dessutom helt utav förnybar energi.

Vann ön i ett pokerspel

De nuvarande ägarna Wayne och Laureth Rumble vann ön i ett pokerspel, och de äger den privata fristaden genom deras företag Sojourn Retreats.

– Det var den perfekta platsen att spendera nedstängningarna på under pandemin. Våra barn lekte vid lekplatsen, på stranden och livet kändes bara väldigt normalt tills dess att vi slog på nyheterna, berättar paret i en intervju med CNN.

Bildkälla: Google Earth
Bildkälla: Google Earth

Hyresavtal till 2046

Om du är så pass lyckligt lottad att du kan bli nästa ägare, får du förbereda dig på ett hyresavtal som sträcker sig till och med 2046.