Antalet smittade i corona minskar i landet.
Antalet smittade i corona minskar i landet. - Foto: Erik Simander/TT

Anders Tegnell: "Ser ingen som blir sjuk två gånger i corona"

– Vi ser inga personer som insjuknar två gånger i covid-19. Det meddelar Anders Tegnell vid tisdagens pressträff. Folkhälsomyndigheten ser även en fortsatt minskande smittspridning.


Runt om i världen ökar antalet coronasmittade varje dag. Men i vårt avlånga land verkar siffrorna minska för varje dag, likaså gäller antalet allvarligt sjuka. Enligt statsepidemiolog Anders Tegnell verkar trenden gå åt rätt håll.

Då är man immun

Folkhälsomyndighetens riktlinjer har varit att de med antikroppar är tillåtna att umgås med riskgrupper, något som Nyheter24 rapporterat om här. Tegnell står fortfarande fast vid samma uttalande, och kom under tisdagen med ännu ett positivt besked:

– Vi ser inga personer som insjuknar två gånger i covid-19. Därför är vår bedömning att om man får covid-19 så är man immun, även om man inte utvecklat antikroppar.

Bildkälla: Erik Simander/TT

"Snabbt minskande smittspridning"

Han förklarar att det är en ytterst liten risk att smitta och bli smittad om man besitter antikroppar. Folkhälsomyndighetens bedömning är att huvudstadens minskning av smittspridning är ett tecken på allt mer ökad immunitet.

– Den viktiga signalen är att vi ser en snabbt minskande smittspridning i Stockholm vilket talar för att en hög andel är immuna, men exakt hur hög den är vet vi inte.

Fortsätt följ restriktioner

Tegnell vill dock trycka extra på att samhället måste fortsätta följa restriktionerna som givits för att siffrorna ska fortsätta sjunka., skriver TT.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

1 timme sedan

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

1 timme sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

1 timme sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

2 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

3 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

3 timmar sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.