Onsdag 27 Okt
Stockholm

Anders Tegnell: "Ser ingen som blir sjuk två gånger i corona"

Antalet smittade i corona minskar i landet.
Antalet smittade i corona minskar i landet. Foto: Erik Simander/TT

– Vi ser inga personer som insjuknar två gånger i covid-19. Det meddelar Anders Tegnell vid tisdagens pressträff. Folkhälsomyndigheten ser även en fortsatt minskande smittspridning.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Runt om i världen ökar antalet coronasmittade varje dag. Men i vårt avlånga land verkar siffrorna minska för varje dag, likaså gäller antalet allvarligt sjuka. Enligt statsepidemiolog Anders Tegnell verkar trenden gå åt rätt håll.

Då är man immun

Folkhälsomyndighetens riktlinjer har varit att de med antikroppar är tillåtna att umgås med riskgrupper, något som Nyheter24 rapporterat om här. Tegnell står fortfarande fast vid samma uttalande, och kom under tisdagen med ännu ett positivt besked:

– Vi ser inga personer som insjuknar två gånger i covid-19. Därför är vår bedömning att om man får covid-19 så är man immun, även om man inte utvecklat antikroppar.

Bildkälla: Erik Simander/TT

"Snabbt minskande smittspridning"

Han förklarar att det är en ytterst liten risk att smitta och bli smittad om man besitter antikroppar. Folkhälsomyndighetens bedömning är att huvudstadens minskning av smittspridning är ett tecken på allt mer ökad immunitet.

– Den viktiga signalen är att vi ser en snabbt minskande smittspridning i Stockholm vilket talar för att en hög andel är immuna, men exakt hur hög den är vet vi inte.

Fortsätt följ restriktioner

Tegnell vill dock trycka extra på att samhället måste fortsätta följa restriktionerna som givits för att siffrorna ska fortsätta sjunka., skriver TT.

Kommentera
Kopiera länk
Dela