Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

23-åriga Netflix-stjärnan död – hedras av prinsessan Madeleine

- 06/08/2020, 12:16 -

Den 23-åriga Netflix-stjärnan Daisy Coleman har dött som följd av självmord. Efter att själv ha blivit utsatt, arbetade Coleman i flera år med frågor gällande sexuella övergrepp.

23-åriga Daisy Coleman som medverkade som en av huvudpersonerna i den uppmärksammade Netflixdokumentären ”Audrie and Daisy” har dött, rapporterar BBC.

Enligt Colemans mamma ska 23-åringen ha dött som följd av självmord. 

I den Netflixdokumentär från 2016 som hon medverkade i fick man följa de händelser som utspelade sig efter att Daisy själv, och 15-åriga Audrie Pott, utsattes för sexuella övergrepp. 

I dokumentären får man följa 15-åriga Audrie Potts berättelse, från det att hon utsatts för ett övergrepp till hennes död

Man får även följa Daisy Coleman, som efter att hon gick ut och berättade vad hon utsatts för som 14-åring, mobbades och tvingades flytta. 

Hedras av Prinsessan Madeleine

Under flera års tid, fram till sin död har Daisy Coleman engagerat sig i frågor gällande sexuella övergrepp och även grundat organisationen SafeBAE som kämpar mot sexuellt våld.

Prinsessan Madeleine sitter i styrelsen för World Childhood Foundation som stöttar SafeBAE och valde idag att visa sitt stöd via Instagram:

Daisy Coleman hedras av prinsessan Madeleine på Instagram. Foto: Instagram

”I dag förlorade vi en av våra ljusaste stjärnor. Vi var hedrade att känna Daisy Coleman och bevittna hennes styrka och mod i handlingar som grundare för SafeBAE. Låt oss tillsammans stoppa sexuella övergrepp mot barn.” skrev hon i ett inlägg.