Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

SVT-profilen har drabbats av hjärnblödning: "Vilket år"

- 13/08/2020, 17:02

Inger Ljung Olsson drabbades tidigare i somras av en hjärnblödning. Nu håller hon på att återhämta sig och tackar personalen på sjukhuset i Norrland i ett inlägg på Facebook.

I ett inlägg på Facebook berättar SVT-profilen Inger Ljung Olsson, bland annat programledare för "Go'kväll", om att hon tidigare i somras drabbades av en hjärnblödning.

”Vilket år. Dels en pandemi och med den en massa tråkiga konsekvenser, som påverkar oss alla eller många. Men livet pågår ändå. För min del har 2020 inneburit en hjärnblödning tidigare i sommar, eller rättare sagt en hjärnhinneblödning. Snabb reaktion från maken och akutbil på plats inom några minuter”, skriver hon i inlägget.

"Varit i Umeå hela tiden"

Hon fortsätter inlägget med att skriva att hon känner med de covid-patienter som tvingats ligga i respirator, något hon inte ens önskar sin värsta fiende.

"Till några har jag till exempel berättat om fantastiska resor och äventyr, det var alltså under tiden skojmedicinerna gick ur kroppen. Jag har varit i Umeå hela tiden”. 

Behöver tid för återhämtning

Hon tackar även sjukvårdspersonalen på Norrlands universitetssjukhus och förklarar att hon kommer att ta sig tid för återhämtning framöver.

”Jag mår bra nu men behöver tid för återhämtning. Återhämtning för mig innebär att umgås med familjen, att bygga styrka i kroppen och lagom stimulans för knoppen en tid framöver. Inget friskhetsfirande min del, alltså men tids nog".

Till sist uppmanar hon andra att vara försiktiga, tvätta händerna och hålla avstånd till varandra.