Tisdag 30 Nov
Stockholm

Mamman lär sin son samtycke på ett briljant sätt – se den gulliga videon här

En mamma lär sin son hur samtycke fungerar på ett pedagogiskt och enkelt sätt.
En mamma lär sin son hur samtycke fungerar på ett pedagogiskt och enkelt sätt. Foto: Pixabay

Att lära sina barn samtycke i ung ålder borde kännas självklart för de flesta föräldrar. Men hur gör man det på ett pedagogiskt sätt egentligen? Det visar en mamma på Tiktok.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Att lära sitt barn att säga nej när den inte vill något längre är essentiellt för att barnet ska lära sig att sätta sina egna gränser.

Men lika viktigt är det att lära sin son eller dotter att andra faktiskt också har gränser. Att de lär sig att respektera när andra säger stopp eller nej från ung ålder hjälper de att formas till ödmjuka och snälla personer.

En lek

Men hur gör man egentligen det? Det visar en mamma i en video på TikTok.

Tillsammans med sin fyraåriga son har de kommit på en simpel lek. I klippet ser vi hur de turas om att kittla varandra. När den som blir kittlad säger "stopp" eller "nej" så måste den andra sluta direkt.

"Gör det roligt! Ge dem beröm när de gör rätt", skriver mamman i klippet.

Påminn

Hon skriver även att om barnet inte slutar när den andra säger nej, så är det bara att påminna dem om att det är en regel i leken att sluta när den andra ber om det.

Hon förklarar att de började med leken från det att hennes son lärde sig vad ordet "nej" betydde.

194 000 likes

Klippet har över 194 000 likes och i kommentarsfältet flödar det av hyllningar till mamman.

"Jag kommer börja gråta. Jag älskar att det finns föräldrar som du i världen som ser till att dina barn är säkra och att du ser till att de vet dessa viktiga saker", skriver en person.

"Helt ärligt, tack. Jag har alltid velat lära mina framtida barn samtycke men aldrig vetat hur. Det här är ett jättebra sätt! Tack", skriver en annan.

Avslutningsvis skriver mamman att alla borde göra framtiden bättre för nästa generation genom att börja med dessa lärdomar hemma.

Kommentera
Kopiera länk
Dela