Lördag 4 Dec
Stockholm

Klippet visar trängseln i kollektivtrafiken: "Resenärernas säkerhet i första hand"

Klippet avslöjar trängseln vid en pendeltågsstation i Stockholm.
Klippet avslöjar trängseln vid en pendeltågsstation i Stockholm. Foto: TikTok/rasmusfp

Ett klipp har spridits som en löpeld på sociala medier under veckan. Videon visar den enorma trängseln vid en pendeltågsstation i Stockholm – mitt under coronapandemin.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Samtidigt som corona härjar över världens alla hörn kämpar myndigheter och regeringar med att få bukt på smittspridningen.

Men det är inte alltid lätt. I en video som spridits på appen Tiktok visas en fullproppad pendeltågsstation med resenärer som kliver av ett pendeltåg. Nyheter24 kontaktade Elin Lindström, presskommunikatör vid SL, angående videon.

– Jag misstänker att klippet kommer från Sundbybergs pendeltågstation under onsdagens morgontrafik. Just här var det ett signalfel som påverkade pendeltågen och resenärerna blev då tvungna att byta från pendel till tunnelbana.

Inget normalläge

Lindström menar att trängseln som visas i klippet alltså inte är ett normalläge. De största anledningarna till liknande situationer beror framförallt på växelfel.

– Vi har särskild bevakning på de växlar som är viktigast och kan ställa till med störst problem i trafiken, säger Lindström till Nyheter24.

Vad gör ni för att minska trängseln?

– Vi kör på full kapacitet och så mycket vi kan. Det är resenärernas säkerhet som kommer i första hand.

"Planera din resa"

Med kyla kommer även snö och annat som kan ställa till det för trafiken. Elin Lindström menar att det i dessa tider är viktigare än någonsin att hålla sig uppdaterad.

– Gå in på hemsidan eller appen innan du reser. Om det är störningar, se efter om du kan resa på annat sätt och planera din resa i förväg, avslutar hon till Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela