Kvinna skar halsen av 7-årig flicka döms som oskyldig

- 04/12/2020, 20:47

Under brittiska mors dag befann sig 7-åriga Emily Jones i en park. När hon sprang mot sin mamma reste sig en okänd kvinna upp, gick fram till flickan och skar halsen av henne. Nu har hon dömts som oskyldig på grund av psykisk ohälsa.

Den 22 mars i år befann sig Emily Jones, 7, i en park med sin pappa. Plötsligt fick hon syn på sin mamma som var ute på en joggingtur, varpå flickan bestämde sig för att springa mot henne.

På en bänk i närheten satt 30-åriga Eltiona Skana. När Emily sprang förbi henne reste hon sig plötsligt, tog tag i Emily och skar halsen av henne.

Ambulans var på plats vid halv tre och flickan fördes snabbt till sjukhus, där hon förklarades död en och en halv timme senare efter desperata försök att hålla henne vid liv.

Emily Jones. Bildkälla: Facebook
Emily Jones. Bildkälla: Facebook

Lider av schizofreni

Under fredagen blev Skana fri från alla anklagelser av en jury. Detta då de fann henne oskyldig på grund av psykisk ohälsa.

Skana ska enligt uppgifter lida av paranoid schizofreni. Redan 2017 ska hon ha huggit sin mamma och attackerat sin syster. Sedan dess har hon tagits in för psykiatrisk vård tre gånger, rapporterar The Sun.

"Ljuset i våra liv"

Efter den fruktansvärda händelsen har Emilys föräldrar hyllat deras dotter och bland annat sagt att hon var ljuset i deras liv.

– Emily var vårat enda barn och ljuset i våra liv. Hon var alltid fylld av glädje, kärlek och skratt. Hon var vacker inifrån och ut och hade ett hjärta lika stort som sitt leende.