Metallföremålen ryktades komma från utomjordingar – nu har vi svaret

- 05/12/2020, 14:53

De senaste veckorna har diskussioner på internet cirkulerat kring de mystiska föremålen som dykt upp både i Utah, USA och Rumänien. Vissa är stensäkra på att metallföremålen kommer från aliens, men nu har vi äntligen svaret.

I slutet av november skrev Nyheter24 om de mystiska metallföremålen som plötsligt dök upp mitt i vildmarken i Utah, USA. 

Det var den lokala myndigheten Utah Department of Public Safety's Aero Bureau som upptäckte föremålet, även kallat monolit. Vad som förbryllade både biologer och internetanvändare var hur monoliten försvann lika snabbt som den kom.

Monoliten. Bildkälla: AP/TT
Monoliten. Bildkälla: AP/TT

Men gåtan tar inte slut där.

Monolit upptäckt i Rumänien

Kort tid efter att föremålet i Utah skapade rubriker, påträffades ännu en monolit. Denna gång på en kulle nära den rumänska staden Piatra Neamț. Till skillnad från föremålet i Utah så var denna monolit skapad av flera olika delar, vars yta bestod av vågliknande mönster.

Föremålet i Rumänien. Bildkälla: Robert Iosub/TT
Föremålet i Rumänien. Bildkälla: Robert Iosub/TT

Utomjordingar

Mysteriet gav upphov till många konspirationsteorier.

Internetanvändare predikade för att föremålet kom från utomjordingar. När ryktet spred sig var det många som tog sig till platsen i Utah för att få en titt på det underliga metallföremålet. 

Så ser platsen ut där monoliten brukade stå idag. Bildkälla: AP/TT
Så ser platsen ut där monoliten brukade stå idag. Bildkälla: AP/TT

Konstföremål

Nu har vi dock fått svar på frågan alla undrat.

Monoliten var nämligen ett konstprojekt – till alla konspirationsteoretikers besvikelse.

– Utomjordingar var inte inblandade i detta på något sätt. De hade ingenting med det att göra. Inte heller var det något hemlig myndighetsprojekt. Det var ett konstprojekt skapat av någon. Lämna konst där konst ska vara och låt moder natur ha sin plats, säger en fotograf till till Fox News.

Tror du på utomjordingar?