Michael Jacksons villa har sålts.
Michael Jacksons villa har sålts. - Foto: Tobias Röstlund/TT, Chris Carlson/TT

Michael Jackson's Neverland har sålts för skambud: "En stöld"

Michael Jackson's ökända tomt Neverland har fått en ny ägare. Enligt en fastighetsmäklare är försäljningen en "stöld".


2009 gick en av världens mest kända artister Michael Jackson bort. Beskedet kom som en chock för världen och nu, hela 10 år senare, har hans enorma tomt Neverland sålts till en ny ägare.

Huvudingången till Neverland. Bildkälla: Carolyn Kaster/TT

Flyttade ut 2003

Jackson bodde på ranchen mellan 1987 och 2005, men redan 2003 valde han att flytta ut till följd av de sexuella anklagelser som riktades mot honom. Tre år senare stängdes Neverland och har stått tomt sedan dess.

2015 lades egendomen ut för försäljning för 100 miljoner dollar, men fick aldrig något napp.

Bildkälla: Chris Carlson/TT

"En stöld faktiskt"

Nu verkar dock tomten ha fått en ny ägare, miljardären och företagsledaren Ron Burkle. Ranchen såldes för 22 miljoner dollar, vilket knappt är en fjärdedel av vad huset lades ut för – nämligen 100 miljoner dollar.

– Det kanske kan liknas vid ett hemsökt hus men köparen fick affären i hamn, en stöld faktiskt, sade fastighetsmäklaren Ian Reed till The Guardian.

Motsvarande summa i svenska kronor är 180 miljoner kronor och i priset kommer Burkle bland annat få ett zoo och en nöjespark.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nedåt för börsen inför påskhelgen

Våldsam kvinna efterlyst – rymde från rättspsyk

Polisen har efterlyst en kvinna i 40-årsåldern som rymde från rättspsyk i Falköping för en månad sedan, rapporterar P4 Skaraborg. Kvinnan bedöms vara våldsam.

Bensinpriset höjs inför påskhelgen

Ledande drivmedelskedjor höjer bensinpriset inför påskhelgen, som traditionellt präglas av många bilar ute på vägarna.

Israelisk militär: Över 200 dödade vid sjukhus

Strider och bombardemang fortsätter vid sjukhus i Gaza. Den israeliska militären hävdar att över 200 beväpnade personer har dödats vid al-Shifasjukhuset i Gaza stad.

Anhöriga släppta efter mordet i Mark

De två anhöriga till den mordmisstänkta 17-åringen i Mark har släppts. Misstankarna kvarstår dock, rapporterar Mark-Posten.

Polisens skarpa uppmaning till dig i påsk – det ska du tänka på

Påsken 2024 har anlänt vilket har fått polisen att gå ut med både varningar och starka uppmaningar till alla de som reser bort under påskhelgen. Du bör nämligen ta höjd för allt från hur du förebygger inbrott till hur du ska tänka om du går på fjällvandring.