Nu har 17-årige Mattias varit försvunnen i en månad

- 06/01/2021, 17:57
17-årige Mattias har varit försvunnen i en månad.

17-årige Mattias har varit försvunnen i en månad.

Bildkälla: Polisen & Mikael Fritzon/TT.

Det var natten till den 5 december som Mattias Borg, 17, försvann. Trots stora sökinsatser och uppmärksamhet på sociala medier har polisen ännu inte lyckats hitta honom.

Nyheter24 har tidigare rapporterat om 17-årige Mattias Borg som försvann från en fest i Ljungby, utan skor och jacka, den 5 december. Sedan dess har han varit försvunnen. 

Försvinnandet ska ha skett vid 00.30-tiden och i en intervju med Nyheter24 berättar Mattias mamma Erika Borg att det ska ha hörts rop på hjälp i området där festen ägde rum. 

I mitten av december inledde polisen en förundersökning om människorov. Än så länge finns ingen misstänkt.

Stor sökinsats

Sedan Mattias anmäldes som försvunnen i början av december har man gjort stora sökinsatser, med bland annat dykare och specialsökhund. 

Nyheter24 har tidigare skrivit om olika tips som kommit in till polisen, i form av bland annat klädesplagg. Som tyvärr inte har lett någonstans. 

Polisen har hållit totalt 140 förhör – som dessvärre inte kunnat leda sökandet framåt. 

– Vi har en ganska god uppfattning om vad som hänt på festen och precis innan försvinnandet. Det sista vi vet är att han tar klivet ut på den här vägen. Sen är han väck, tyvärr, säger Roger Olsson, lokalpolisområdeschef i Ljungby, till Aftonbladet.

Mycket uppmärksammat i sociala medier

Mattias mamma, Erika Borg, har skrivit om sonens försvinnande i sociala medier. Något som delats av flera offentliga personer.  

Även lokalt har fallet fått stort engagemang från människor som vill bidra i sökandet. 

– Hela samhället har ju påverkats av det här. Det är mycket folk som har varit ute och letat. De och vi kommer inte ge upp, säger Olsson till Aftonbladet.

"Oerhört frustrerande"

Olsson förklarar för Aftonbladet att det är ovanligt att människor hittas längre än några kilometer bort från platsen de försvann. Han har svårt att tro att Mattias skulle hittas i en storstad, då polisen troligtvis hade fått in tips isåfall. 

– Både vi och friviligorganisationer har varit runt och letat systematiskt, jättemycket. Det är klart att det är märkligt. Och oerhört frustrerande att inte få klarhet i vad som hänt, säger han till Aftonbladet. 

Han menar även att det är svårt att tro att Mattias är vid liv, eftersom det är vinter och Mattias var utan skor och jacka. 

– Det är om han försvunnit frivilligt och håller sig undan, säger han till Aftonbladet