Överläkare döms – sa sig ha corona och spottade folk

- 05/02/2021, 17:20

Det var i våras som mannen, som nu visat sig vara överläkare, spottade och hostade på människor samtidigt som han hävdade att han hade corona. Nu döms mannen till samhällstjänst – men för hot mot tjänsteman.

I början av april förra året tillkallades polis till centrala Eskilstuna efter att personer larmat om en man som spottat och hostat på förbipasserande, samtidigt som han sa sig vara smittad med corona. 

Mannen greps på platsen, misstänkt för försök till grov misshandel, vilket Nyheter24 tidigare rapporterat om

Visat sig vara överläkare

Foto: Claudio Bresciani/TT

Mannen, som är i 60-årsåldern, har sedan dess visat sig vara överläkare. Vid tiden då han greps var han verksam inom Region Sörmland, men stängdes av under den pågående polisutredningen, enligt P4 Sörmland. 

Döms för hot mot tjänsteman

Överläkaren, som alltså först var misstänkt för försök till grov misshandel, dömdes under gårdagen till 50 timmars samhällstjänst – men för hot mot tjänsteman.

Foto: Johan Nilsson/TT

I samband med att mannen satt i arresten hotade han nämligen två poliser med att han skulle skjuta dem och att han arbetar som läkare och därmed "vet hur man skär upp folk", rapporterar Eskilstuna-Kuriren

Den manlige överläkaren, som hela tiden nekat till brott, menar att hans utspel berott på en kombination av alkohol, corona och syrebrist. 

Läs mer

Man gripen – hostade på folk och sa att han hade coronaviruset

Ungdomar hostar på vuxna – som hämnd för tillsägelse