En skridskoåkare, bullar som bakas och korvgrillning
Bara för att det pågår en pandemi behöver vi inte vara sysslolösa. - Foto: Gorm Kallestad/Fredrik Sandberg/TT

Snart är det dags för lov – vi listar de bästa aktiviteterna!

Har du svårt att komma på något kul att göra under de kommande loven? Oroa dig inte, här kommer 7 härliga tips på aktiviteter!


Efter över ett år i en pågående pandemi är det nog många som känner sig rastlösa och uttråkade, särskilt under ledigheterna. Men det finns självklart roliga aktiviteter att ägna sig åt ändå och vi får inte glömma att naturen alltid finns kvar. Om idéerna tagit slut har vi listat 7 härliga nöjen som passar för alla – utan risk för smittspridning.

1. Ordna Zoom-häng

Man behöver inte vara i samma hushåll för att umgås. Varför inte samla ett gäng som du tycker om, duka upp med fika och ha en quizkväll? Om ni känner för att ta det lite lugnare går det ju faktiskt att se på film tillsammans. Möjligheterna är oändliga! Se klassikerna som måste ses eller börja harva av alla Marvelfilmer.

2. Ge dig ut på isiga äventyr

Passa på när våra vatten täcks av is. Åk på en mysig skridskotur eller öva på piruetter. Men glöm inte att kolla så isen är tjock nog, och att isdubbarna hänger säkert runt halsen.

Ordna en enkelt en mysig middag med några korvar och pinnar. Gorm Kallestad/NTB scanpix/TT

3. Ordna skattjakt

Skogen är alltid öppen. Gör en skattkarta med ledtrådar och utlova ett härligt pris till den som hittar till X först. Efteråt kan ni alltid ordna festlig middag med ett stormkök, som var årets julklapp i fjol.

Om du känner dig sysslolös finns det massor av kul pyssel du kan hitta på.

4. Pyssla

Det finns tusentals sätt att pyssla,  bara fantasin sätter stopp. Du kan framkalla bilder och sätta in i fotoalbum, måla en tavla eller varför inte brodera ett kul citat och häng upp på väggen?

5. Baka

Här är en aktivitet som både är kul att göra och att äta! Sätt på din bästa spellista och ta fram vetemjölet. Det bästa med denna aktivitet är att den kan du glädja andra med. Varför inte ställa en korg med nybakade bullart utanför granntantens dörr?

6. Rensa och bidra

Detta tips kan verka trist, men hur skönt är det inte att rensa ut saker du inte använder längre? En bonus är att du kan lämna in kläderna till bättre behövande.

Passa på att ringa en person som du inte har hunnit prata med på länge. Foto: Jonas Ekströmer/TT

7. Ring någon du håller kär

I rådande tider är det många som lever själva och ensamheten kan vara påtaglig. Ring upp dina äldre släktingar eller andra som du lovar dig själv att ringa med aldrig hinner, nu finns tiden!

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

USA ut ur Niger – kan gynna Putin

1 timme sedan

Rysk guvernör: Drönare dödade två

2 timmar sedan
Guvernören i den ryska Belgorod-regionen, nära Ukraina, uppger att två personer har dödats i en drönarattack.

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

idag 02:32
Fem personer har häktats misstänkta för grova ekobrott i Eskilstuna, rapporterar lokala medier.

Explosion vid militärbas i Irak

idag 01:48
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.