Torsdag 6 Maj
Stockholm

Peter lägger hundratusentals kronor på sin bil – trots miljonskuld

Foto: TV3/Viaplay
Foto: TV3/Viaplay. Foto:

"Min ekonomiska situation är verkligen i botten", förklarar tvåbarnspappan Peter i tisdagens avsnitt av Lyxfällan. Han lägger all sin tid, och alla sina pengar på att ta hand om bilen – trots att det kostat honom sin relation till familjen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under flera års tid har Peter undanhållit information om hans skulder för sambon Mathilda, och när Lyxfällans programledare Magnus Hedberg kommer på besök i kvällens avsnitt är den ekonomiska situationen riktigt kritisk. 

För ett par år sedan tvingades familjen sälja sitt drömhus för att betala av hans skulder. Trots det har han fortsatt lägga pengar på sitt livs stora intresse – sin bil och dess omvårdnad. 

Bilintresset har funnits med honom sedan barnsben, men lånekarusellen tog fart först i vuxen ålder. ]highlight: Under en tid som arbetslös bestämde han sig för att köpa en bil] – och ett par dåliga bilaffärer senare var han fast i den kniviga sitsen. 

Foto: TV3/Viaplay

"Då tog mina känslor för Peter slut"

När Lyxfällan besöker Peter är relationen till hans familj i princip obefintlig. För att undgå skammen drar han sig undan – och lägger mer tid på sina bilar än på familjen. 

Sambon Mathilda beskriver att situationen nådde sin kulmen i samband med den ofrivilliga flytten.

– När vi fick sälja huset så tog nog mina känslor för Peter slut. Jag tycke det var taskigt, både mot mig och mot barnen, säger hon i programmet.

Foto: TV3/Viaplay

Går 40 000 kronor back – varje månad

I programmet uppdagas det att Peter går nästan 40 000 kronor back varje månad, med en totalskuld på strax över 1,1 miljon. 

Och tuffare såg det ut att bli för tvåbarnspappan:

– Min ekonomiska situation är verkligen i botten. Det här är sista månaden som jag kan betala räkningarna, nästa månad har jag absolut inga pengar kvar, säger Peter i programmet.

Vill du se hur det går för Peter? Missa inte Lyxfällan som sänds tisdag 13 april klockan 20.00 på TV3, Viaplay, och Viafree.

Läs mer:

Lars miljonskuld i Lyxfällan - la över 20 000 kronor på chark

Beslutet i Lyxfällan - här river programledaren kontraktet

Kommentera
Kopiera länk
Dela