Torsdag 6 Maj
Stockholm

"Bra väder som väntar" – här skiner vårsolen i helgen

Foto: Mattias Schrader/Johan Nilsson/TT
Foto: Mattias Schrader/Johan Nilsson/TT. Foto:

Solbrillor på – för i helgen väntas vårvärme i stora delar av landet, enligt meteorologen. Varmast blir det i söder, men det är inte nödvändigtvis där solen tittar fram som mest.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Vi är nog många som längtat efter härlig vårvärme – och till helgen ser den ut att komma på flera håll. 

– Det är ganska bra väder som väntar, tack vare det högtryck som ligger över Skandinavien. Det är solchanser i stora delar av landet, säger Petter Lind, meteorolog på SMHI, till Nyheter24.

Mest sol i norr

De högsta temperaturerna nås i södra delarna av landet, där kan man vänta sig mellan 10-15 grader. Men solchanserna – de är faktiskt större norrut.

– Vi har ett lågtryck ner mot Baltikum som skickar lite molnområden över södra Sverige. Så över södra Götaland, Öland och Gotland kan det vara lite mer moln över fredag, och delvis lördag, säger Lind till Nyheter24.

Foto: Johan Nilsson/TT

Så länge håller värmen i sig

På det stora hela är det gott om sol som väntas till helgen. Värmen ser dessutom ut att hålla i sig en bit in på nästkommande vecka också.

– Som det ser ut kommer det hålla i sig under inledningen på nästa vecka, måndag och tisdag i alla fall, säger Lind till Nyheter24 och fortsätter:

– Sedan blir prognosen lite mer osäker, då närmar sig ett lågtryck västerifrån. Det får man återkomma till.

Äntligen lite vårsol, med andra ord! Hur kommer du avnjuta den?

Kommentera
Kopiera länk
Dela