I "Other World Kingdom" råder fullt matriarkat.
I "Other World Kingdom" råder fullt matriarkat. - Foto: owk.cz, Unsplash

För 25 år sedan grundades "Other World Kingdom" – där kvinnor styr män

Den 1 juni 1996 öppnades den tidigare mikronationen "Other World Kingdom", förkortat OWK, i Tjeckien. Bortsett från egen valuta, egna pass, egen polisstyrka och statsflagga så omfattas OWK av ett matriarkat.


Varje land runtom i världen drivs av egna lagar, domstolar, kulturer och valutor. Oftast har de även en lång historia om hur landet uppdagades från första början och hur det fick sitt namn.

Egna pass

En, om än något svårtolkad, nation som tog lagar och bestämmelser i egna händer för ganska prick 25 år sedan är det så kallade "Other World Kingdom", förkortat OWK.

1996 öppnades området, men erkändes aldrig som en egen stat av något annat land. Trots det behöll OWK en egen valuta, egen polisstyrka, domstol, statsflagga och pass. Ett år efter öppningen började de välkomna besökare, men marken erbjöds sedan till salu 2008 för åtta miljoner euro. Tanken var då att byggnaderna i området skulle göras om till hotell, bostad, äldrehem och restauranger.

Marken där mikronationen lever. Bildkälla: owk.cz

Fram till för bara något år sedan köptes marken av OWK igen. Men redan 2016 fick nationen konkurrens efter att en kvinna vid namn drottning Patricia I grundade "Womania Empire", ett koncept snarlikt OWK, med mål att skapa ytterligare ett matriarkalt BDSM-samhälle. I dag styr drottning Patricia I även OWK.

"Kvinnor över män"

Vad är då "Other World Kingdoms" syfte? Jo, faktum är att en mer passande definition skulle kunna vara att OWK egentligen är en stor, kommersiell BDSM-och "femdom"-anläggning. Lagarna genomsyras nämligen av ett "ultra-matriarkat" med ett motto om att kvinnorna anses överlägsna männen.

Staten utfärdar en hel del BDSM. Bildkälla: Unsplash

OWK:s stat har som mål att "få så många manliga varelser under obegränsat styre av överlägsna kvinnor på så mycket territorium som möjligt.” Flera män runtom i världen söker sig därför till OWK för att frivilligt tjäna kvinnor.

Medborgarkriterier

För att du som kvinna ska kunna bli en medborgare krävs det att du uppfyller specifika kriterier som utformats av drottning Patricia I.

Först och främst krävs det att du har nått rätt ålder för samtycke. Sedan måste du följa dess regler och lagar, samt skicka en ansökan om både medborgarskap och "äganderätt till minst en manlig slav".

Dessa "manliga slavar", det vill säga de män som tar sig till OWK på eget bevåg, avskriver sig sina rättigheter och anses, enligt mikronationens lagar, vara "på samma nivå som ett vanligt husdjur".

Det finns även en klass över lägstanivån, nämligen de män som fortfarande erhåller vissa rättigheter som att resa, äga egendom, få barn, byta jobb, skapa företag och uttrycka sin åsikt.

/
Man
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Insats på polisstation – misstänkt handgranat

Brokollapsen – jättekostnad för försäkringsbolag

Broraset i amerikanska Baltimore kan få mångmiljardkonsekvenser för försäkringsbranschen. Den bedömningen gör försäkringsbolaget Lloyd's vd.

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

1 timme sedan
Över 60 misstänkta mjältbrandsfall hos människor har rapporterats i Laos.

Inget brott bakom död i Torsby

1 timme sedan
Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

1 timme sedan
Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

1 timme sedan
The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?