Torsdag 24 Jun
Stockholm

Lyxfällan hotar med att sälja hunden – då vägrar Emma skriva under kontraktet

Emma i tårar över hunden när Lyxfällan-kontraktet skrivs. Foto: TV3
Emma i tårar över hunden när Lyxfällan-kontraktet skrivs. Foto: TV3. Foto:

I veckans avsnitt av Lyxfällan möter vi Emma som förut var van med att leva i lyx, men nu försatt sig i stora skulder. När Magnus kommer till undansättning bryter Emma ut i tårar och de får ändra kontraktet på grund av hennes hund.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Veckans avsnitt av Lyxfällan är fyllt av tårar. Vi får möta Emma från Helsingborg som själv beskriver sig som en impulsiv person, men som hamnat snett ekonomiskt. 

Emma bodde tidigare utomlands och lät pengarna flöda när hon hade ett välbetalt jobb. När hon kom tillbaka hem till Sverige fortsatte hon att leva i lyx trots att inkomsten inte alltid var stabil. 

Skulder på hundratusentals kronor

Emma har stora skulder och spenderar en hel del på skönhet och impulsköp. Bildkälla: TV3

För att upprätthålla den flådiga livsstilen började Emma istället låna pengar från familjen, för att kunna lägga flera tusentals kronor på skönhet. Hon lånar 10 000 kronor varje månad, en summa hon dessutom går back i samma takt. 

Till familjen är Emma skyldig dryga 200 000 kronor och utöver det har hon egna lån. Hon erkänner att det grundar sig i hennes impulsivitet och att många köp görs spontant, bland annat hennes dyra bil. 

– Jag är ju extremt duktig på att vara korttänkt. Asså, just att jag har en jättedyr bil som jag egentligen inte ens har råd med för att jag ville ha den för jag hade råd med den där och då, säger Emma i programmet.

Får skriva om kontraktet för hundens skull

Emma brister ut i gråt när kontraktet till Lyxfällan ska skrivas på. Bildkälla: Tv3

Med hjälp av Lyxfällan vill dock Emma vända på trenden. Programledaren Magnus Hedberg kommer till undsättning för att skapa en livsförändring som kan resultera att Emma blir kvitt med skulderna. 

När det väl är dags att skriva på kontraktet dyker dock problem upp – och Emma britser ut i gråt. Hon är nämligen tveksam till att skriva på kontraktet, och det slutar med att Magnus måste lägga till en punkt i kontraktet för att hon ska gå med på att få hjälp. Det är Emmas hund Baltazar som kommer på tapeten. 

– Jag vet att det här kontraktet också innebär att du får lov att sälja honom, säger Emma och syftar på hunden Baltazar. 

Hon fortsätter:

– Det kan jag inte signera på.

Magnus går med på att hunden inte ska säljas och tillslut skriver Emma på kontraktet. 

Här river Magnus kontraktet och Emmas ekonomi verkar ta en vändning. Bildkälla: TV3 

Lyxfällan sänds i TV3 klockan 20.00 och går också att se på Viaplay och Viafree.

Kommentera
Kopiera länk
Dela