Skärmavbilder från Lyxfällan.
Villy ligger sömnlös om nätterna på grund av parets skuldberg – som bara växer. - Foto: TV3.

Paret äger nio fordon – men har hundratals skulder hos inkasso

Sara och Villy har varit skuldsatta så länge de kan minnas. Paret har svindlande 254 obetalda skulder gemensamt hos inkasso – något som chockar Lyxfällans Magdalena Kowalczyk. Se hur det går i Lyxfällan, som sänds 20.00 på TV3, Viaplay och Viafree.


I tisdagens avsnitt av Lyxfällan träffar tittarna Villy, 44, och Sara, 41 som tillsammans bor i ett hus i Boliden. Båda skuldsatte sig väldigt tidigt i livet och nu svämmar brevlådan över av räkningar.

– Jag ser inte slutet och jag ligger och grubblar hur jag ska lösa varje månad. Men jag hittar ingen utväg, säger Villy i programmet.

Villy blir chockad när programledaren redovisar parets ekonomi på budgettavlan. Foto: TV3

Kronofogden knackade på – för att ta huset

Istället hamnade betalningarna hos kronofogden och inkasso och pengarna som paret får in läggs på snacks, elektronik – och hela nio fordon. Något som fick Villy att känna att det var nog var när Kronofogden knackade på familjens ytterdörr. Men då huset inte var värt mer än 60 000 fick familjen bo kvar.

– Det betyder egentligen att enda anledningen till att ni har tak över huvudet är att ert hus är i så dåligt skick, säger programledaren Magdalena Kowalczyk.

Magdalena har aldrig varit med om så många ärenden hos inkasso. Foto: TV3.

Lyxfällan visar: Hundratals ärenden hos inkasso

När paret, tillsammans med sin 16-åriga dotter, står framför den klassiska budgettavlan kommer det fram att hela 8 000 kronor läggs på transport varje månad – och svindlande 245 obetalade skulder ligger hos 19 olika inkassobolag. Samtidigt har både Sara och Villy löneutmätningar och den totala skulden hamnar på närmare en miljon kronor.

– Jag har aldrig hört talas om så många obetalda räkningar och inkassoärenden, aldrig någonsin, säger Kowalczyk.

Foto: TV3.

Nu tycker paret att det är dags för en förändring, för att deras barn inte ska ta efter deras ekonomiska beslut, och för att de inte ska stå utan tak över huvudet.

Vill du se hur det går för Willy och Sara? Missa inte Lyxfällan som sänds tisdag 25 maj klockan 20.00 på TV3, Viaplay och Viafree.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

1 timme sedan
Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.