Med presenterade lockade mannen sina offer till sin bostad.
Med presenterade lockade mannen sina offer till sin bostad. - Foto: Fredrik Sandberg/TT/Shutterstock

67-årig man åtalas för flera fall av grov våldtäkt mot barn

Sedan 2016 har mannen, som är en tidigare ledamot i Hyresgästföreningen, lockat barn till sin bostad med presenter – och därefter förgripit sig på dem. I hans ägor återfanns 2,5 miljoner barnporrfiler, med en speltid på närmare 5 000 timmar.


En man i 65-års åldern misstänks för att ha utsatt flera barn i Järvaområdet för grova våldtäkter och sexuella övergrepp under flera års tid. 

Totalt rör det sig om tolv barn – och det yngsta var bara ett år gammalt.

– Han har på ett hänsynslöst sätt utnyttjat barn i sin närhet genom att erbjuda dem presenter och på så sätt fått dem att vara hemma hos honom. Han har tidigare varit en omtyckt person i bostadsområdet och jag menar att han har missbrukat sin ställning, säger Åsa Lidefelt Skog till Hem & Hyra om mannen – som är en tidigare ledamot i Hyresgästföreningen.

Brotten har pågått i flera år

Övergreppen ska ha pågått från 2016 fram till juni förra året, då brotten uppdagades av en pojke i området. 

Han bodde i närheten av mannens lägenhet och upprättade en anmälan om att flera barn blivit utsatta av mannen.

– Det var fantastiskt bra gjort av den pojken, det var tack vare hans anmälan som det här kunde listas upp, säger Lidefelt Skog till Hem & Hyra.

Hade laddat ner 2,5 barnporrfiler

Idag åtalas mannen, misstänkt för flera fall av grov våldtäkt mot barn, grovt sexuellt övergrepp mot barn, sexuella ofredanden, kränkande fotografering av flera barn och grovt barnpornografibrott

I hans ägo har utredarna hittat 2,5 miljoner bilder, och drygt 17 000 filmer som av åklagaren klassas som barnporr. Filmerna har en speltid på 4 483 timmar.

Av dessa barnporrfilmer misstänks han producerat 622 stycken på egen hand med barn han utsatt.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Det vill svenskarna helst ha på sig när de begravs

Stockholmsbörsen flyttar – här är nya adressen

Stockholmsbörsen ska flytta. Om ett år ska de 900 anställda byta arbetsplats från Frihamnen till Stockholm City. Det är inte ett problem att lokalerna är mindre eftersom fler jobbar hemifrån sedan pandemin, berättar Nasdaqs pressansvarige, Erik Gruvfors.

Nato överens om luftvärn till Ukraina

Natoländerna har kommit överens om att ge fler luftvärnssystem till Ukraina. Det meddelar Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg, efter ett virtuellt möte med medlemsstaternas försvarsministrar och Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

Malmö: Polisen rapporterar om trafikolycka

"Singelolycka på Agnesfridsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.

Umeå: Polisen rapporterar om stöld

"Polisen har hanterat två butiksstölder under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.

Italien lägger ned åtal mot hjälporganisationer

Efter en långdragen utredning lägger en italiensk domstol ned anklagelserna mot hjälporganisationerna Läkare utan gränser, Rädda Barnen och den tyska icke-statliga organisationen Jugend Rettet.