Torsdag 24 Jun
Stockholm

Nu visar dejtingappar om den du pratar med är vaccinerad

Nu hoppas man få fler att vaccinera sig
Nu hoppas man få fler att vaccinera sig. Foto: Wilma Nora D. Nygaard/Johan Nilsson/TT

Att den man dejtar är vaccinerad mot covid-19 har visat sig vara viktigt befolkningen i Storbritannien. För att lösa problemet har regeringen och ett tiotal dejtingappar slagit sina kloka huvuden ihop.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En undersökning i Storbritannien visade att en tredjedel av de tillfrågade inte skulle kunna tänka sig att dejta någon som inte är vaccinerad mot covid-19.

För att göra vaccinstatusen så tydlig som möjligt har dejtingappar så som "Tinder" och "Match" därför installerat en vaccinsymbol för medlemmarna. 

Med den kan man i sin profil visa de andra användarna om man tagit bägge vaccindoserna, och därmed är skyddad mot covid-19. 

Hoppas att fler vaccinerar sig

Den som ställer upp på att ha sin vaccinstatus synlig kan få ta del av flera medlemsfördelar, som vanligtvis kostar extra.

Initiativet är ett samarbete mellan apparna och den brittiska regeringen, som hoppas att symbolen kan uppmuntra fler att vaccinera sig.

Det finns i dagsläget inget sätt att kontrollera att den som uppger sig vara vaccinerad faktiskt är det, rapporterar Sveriges Radio.

Kommentera
Kopiera länk
Dela