fel
Ett felmeddelande dök upp på flertalet sajter. - Foto: Henrik Montgomery/TT

Stora nyhetssajter över hela världen låg nere

Under tisdagen rapporterades flera stora svenska nyhetssajter ligga nere, däribland Svenska Dagbladet, Omni och Aftonbladet. Även utländska medier som CNN, The New York Times, och The Guardian, men också Reddit och Spotify upplevde liknande problem.


Runt klockan 12 upplevde flera stora medier, både nationella och svenska, stora problem med sina internetsajter. Anledningen till problemet misstänks vara internetföretaget Fastly, skriver SVT.

Svenska medier drabbade

I Sverige rapporterades Omni, Svenska Dagbladet och Aftonbladet vara drabbade av de tekniska problemen. I utländska medier rörde det sig bland annat om amerikanska sajterna CNN och the New York Times och brittiska The Guardian.

Även vid ett besök på brittiska regeringens hemsida möttes man av orden "Error 503".

Efter det en timmes långa haveriet skrev Fastly, klockan 12.57, att problemet ska vara åtgärdat. Orsaken är ännu oklar, det rapporterar SVT.

"Händer att det sker stora attacker"

– Vi vet inte grunden till vad som exakt har hänt. Vi vet att många av sajterna har varit tillgängliga, men att man kommit till ett felmeddelande när man gått in på dem, säger cybersäkerhetsexperten till Aftonbladet, och fortsätter:

– Det finns inget som pekar på att det handlar om en riktad attack, det är spekulationer. Men det händer att det sker stora attacker ibland.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!