Måndag 26 Jul
Stockholm

Regnskurar, snö och sol – så blir vädret i veckan

Vädret kan komma att bjuda på både regn, sol och snö i Sverige.
Vädret kan komma att bjuda på både regn, sol och snö i Sverige. Foto: Unsplash

I veckan väntas det både regnskurar, snö och sol på olika håll i landet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sverige har blivit välsignade med väldigt bra väder den senaste tiden, men allt har väl ändå sitt slut?

Allmänt soligt

Iallafall om man lyssnar till den kommande väderleksrapporten, som enligt SMHI kan komma att bli väldigt instabil i bland annat Stockholm:

– Det regnområde vi har haft här under natten mot lördag kommer med skurar som letar sig förbi över Svealand men också bort, så in på söndagen är det i allmänhet en solig dag som väntar, förklarar meteorologen Linus Karlsson för Nyheter24.

"Enstaka snöflinga"

Rör vi oss uppåt i landet mot Norrbotten, förklarar Karlsson att det även där kan komma att bli fint väder under söndagen.

– Vi har liknande där, en solig start och stackmoln som bildas på dagen. Något som sticker ut där är ju att vi lokalt på fjällen har nollgradigt, så de här regnskurarna skulle kunna vara någon enstaka snöflinga som faller.

Nedåt i landet mot Västra Götaland och mer söderut fortsätter sommarvädret briljera. Där väntas sol utan särskilt mycket moln. Härligt!

Regnig söndag

Under kommande dygn menar Karlsson däremot att i princip hela landet kan förvänta sig skurar, men håll ut fram till måndagen! För då kan det komma att vända igen, passande för mångas semesterveckor.

– Det ser i veckan ut att kunna bli upp emot 25 grader. Framförallt i de södra delarna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela