Poliser på gångbron i Visättra, Flemingsberg, där skottlossning skedde under lördagkvällen.
Poliser på gångbron i Visättra, Flemingsberg, där skottlossning skedde under lördagkvällen. - Foto: Christine Olsson/TT

Alla gripna för skjutningen i Flemingsberg släpps på fri fot

Efter att två barn skottskadats vid en skjutning i Flemingsberg i Stockholm anhölls nio personer, misstänkta för brottet. Nu meddelar Åklagarmyndigheten att samtliga försätts på fri fot.


Under lördagskvällen den 17 juli skottskadades två barn, ett i förskoleåldern och ett i lågstadieåldern, vid en skjutning i Flemingsberg.

Dagen därpå greps och anhölls nio personer misstänkta för grovt vållande till kroppsskada och grovt vapenbrott. Läs mer om det här.

Under tisdagen meddelar Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande att samtliga gripna nu släppts på fri fot. Men misstankarna mot männen kvarstår.

– De är fortfarande misstänkta men jag gör bedömningen att det som framkommit i utredningen i nuläget inte räcker för häktning. Därför har samtliga anhållna släppts, säger Stefan Creutz, vice chefsåklagare vid Södertörns åklagarkammare.

Texten uppdateras.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Expert: Münchhausen by proxy är barnmisshandel

Norrköping: Polisen rapporterar om trafikolycka

"Påkörd person i Norrköping", skriver polisen på sin hemsida.

Stockholm får grönt ljus för miljözon i city

EU-kommissionen har nu godkänt Stockholms nya miljözon som innebär att bensin- och dieselbilar portas, rapporterar lokaltidningen Mitti.

Stor förvirring kring eldningsregler

Ja, elda på. Nej, elda inte alls. Förvirringen är stor när landets kommuner ska tolka regeringens nya avfallsregler.

Rapport: Nestlé sockrar barnmat till fattiga

Barngröt såld i Senegal har sex gram socker per portion – samma produkt i Schweiz har noll. Nestlé, världens största livsmedelsföretag, tillsätter socker och honung i produkter till småbarn som säljs till fattigare länder.

Efter fakturafusk – chef får gå

En chef hos installationsbolaget Bravida har fått sparken efter att personen pressat en medarbetare att fuska med sina fakturor. Detta rapporterar Dagens industri som fått uppgifterna bekräftade av bolagets kommunikationschef.