Poliser på plats i Flemingsberg där man fick in larm om skottlossning på lördagkvällen. Enligt uppgifter är två personer skadade och förts till sjukhus.
Poliser på plats i Flemingsberg där man fick in larm om skottlossning på lördagkvällen. Enligt uppgifter är två personer skadade och förts till sjukhus. - Foto: Johan Jeppsson/TT

Två små barn skjutna i Flemingsberg – här är allt vi vet

Två barn, ett i förskoleåldern och ett i lågstadieåldern, sköts med pistol i Flemingsberg i Stockholm när de var ute och lekte under lördagen. Nyheter24 sammanfattar vad som har hänt.


Flera vittnen hörde ett skott avlossas i Visättra, Flemingsberg söder om Stockholm.

Skott avlossades

Det visade sig komma från ett bråk mellan några personer på en bro, där en av personerna slagit en annan med kolven av en pistol varpå ett skott avfyrades.

Bildkälla: Johan Jeppsson/TT

Polis kallades till plats strax efter 20.00 och två små barn, fem och sex år gamla, ska ha blivit skottskadade i benen.

Barnen har sökt sjukhusvård och enligt rykten ska det finnas en tredje skottskadad person.

Inte måltavlor

Fyra personer greps misstänkta för mordförsök en dryg timme efter bråket. Polisen meddelar att de ska hålla förhör och att de även fått information om att barnen inte ska ha varit måltavlor för skotten.

Efter gripandet säkrades två olika brottsplatser, rapporterar Aftonbladet.

Nio personer anhållna

Nu ska nio personer ha anhållits skäligen misstänkta för grovt vållande till kroppsskada och grovt vapenbrott. Det meddelar Joakim Gustavsson vid Åklagarmyndigheten. Enligt en presstalesperson vid polisen Stockholm, är samtliga personer kopplade till kriminella gäng.

Händelsen utreds nu som försök till mord och senast på onsdag ska åklagare besluta om häktning.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!