Lördag 25 Sep
Stockholm

Man överlevde björnattack – pågick i en vecka

Grizzlybjörn i Alaska.
Kustbevakningen lyckades upptäcka mannen med hjälp av några moln. Foto: Becky Bohrer/AP/TT

Efter en veckas kamp mot en grizzlybjörn i Alaskas vildmark kunde en man i 50-årsåldern äntligen föras till säkerhet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En man i 50-60 årsåldern befann sig under förra veckan ensam i Alaskas vildmark, där han övernattade i en barack. Tills en dag när han inte var så ensam längre – han fick nämligen oväntat besök av en arg grizzlybjörn, skriver New York Times.

Björnen drog ner mannen i en flod som då lyckades slita sig loss och återvända till baracken. Men mardrömmen tog inte slut där. I en veckas tid fick mannen kämpa för att överleva.

– Han hade en pistol och han sade att björnen kom tillbaka natt efter natt och att han inte hade sovit på flera dagar, säger Jared Carbajal vid Alaskas kustbevakning, en av piloterna som tillslut blev mannens räddning, till tidningen.

Björnen på bilden har inget med artikeln att göra. Foto: Becky Bohrer/AP/TT

 "Han stod på sina knän"

Helikoptern åkte förbi platsen av en ren slump på grund av att de behövt väja för att undvika molnen. 

– Vi brukar ju inte se folk mitt ute i ingenstans. Han såg ut att ha det jobbigt, han stod på sina knän och viftade med en vit flagga, säger AJ Hammac som var den andre piloten.

Mannen hade även skrivit SOS och "Hjälp mig" ovanpå sin tillfälliga bostad, och var förvirrad av sömnbristen. På vårdcentralen i närheten konstaterades mannen inte ha några livshotande skador, skriver New York Times

Kommentera
Kopiera länk
Dela