Grizzlybjörn i Alaska.
Kustbevakningen lyckades upptäcka mannen med hjälp av några moln. - Foto: Becky Bohrer/AP/TT

Man överlevde björnattack – pågick i en vecka

Efter en veckas kamp mot en grizzlybjörn i Alaskas vildmark kunde en man i 50-årsåldern äntligen föras till säkerhet.


En man i 50-60 årsåldern befann sig under förra veckan ensam i Alaskas vildmark, där han övernattade i en barack. Tills en dag när han inte var så ensam längre – han fick nämligen oväntat besök av en arg grizzlybjörn, skriver New York Times.

Björnen drog ner mannen i en flod som då lyckades slita sig loss och återvända till baracken. Men mardrömmen tog inte slut där. I en veckas tid fick mannen kämpa för att överleva.

– Han hade en pistol och han sade att björnen kom tillbaka natt efter natt och att han inte hade sovit på flera dagar, säger Jared Carbajal vid Alaskas kustbevakning, en av piloterna som tillslut blev mannens räddning, till tidningen.

Björnen på bilden har inget med artikeln att göra. Foto: Becky Bohrer/AP/TT

 "Han stod på sina knän"

Helikoptern åkte förbi platsen av en ren slump på grund av att de behövt väja för att undvika molnen. 

– Vi brukar ju inte se folk mitt ute i ingenstans. Han såg ut att ha det jobbigt, han stod på sina knän och viftade med en vit flagga, säger AJ Hammac som var den andre piloten.

Mannen hade även skrivit SOS och "Hjälp mig" ovanpå sin tillfälliga bostad, och var förvirrad av sömnbristen. På vårdcentralen i närheten konstaterades mannen inte ha några livshotande skador, skriver New York Times

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kriminalvårdare döms för våld mot intern

Sex häktade efter rekordstort knarkbeslag

Sex personer har begärts häktade för synnerligen grovt narkotikabrott. De greps i samband med en stor polisinsats i Nynäshamn söder om Stockholm på torsdagen.

Tusentals drabbade av strömavbrott

Ett strömavbrott har under lördagen drabbat Eons kunder i Upplands Väsby kommun norr om Stockholm. Som mest berördes drygt 12 000 av Eons kunder.

Jasmin lever som hemmafru: "Råd att leva på en inkomst"

Kan man leva som hemmafru och ändå ha en trygg privatekonomi? Nyheter24 har pratat med Jasmin som lever som hemmafru, och hållbarhetsekonomen Madelén Falkenhäll, för att svara på det.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Helsingborg

1 timme sedan
"Singelolycka på Sofiebergsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.

900 kronor mindre i månaden: Okända regeln sänker din pension

1 timme sedan
Att gå i pension tidigt betyder minde pengar i plånboken varje månad. Men vet du hur mycket pengar du förlorar på att sluta jobba innan riktåldern?