Tisdag 28 Sep
Stockholm

5 saker du vill veta om landslagsstjärnan Fridolina Rolfö

Allt du vill veta om Fridolina Rolfö.
Allt du vill veta om Fridolina Rolfö. Foto: ADAM IHSE / TT & Pontus Lundahl/TT.

Fridolina Rolfö är en av de starkast lysande stjärnorna i det svenska damlandslaget i fotboll. Hon spelar dessutom i legendariska FC Barcelona. Här är fem saker du vill veta om spelaren!

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det svenska damlandslaget i fotboll har fullkomligt briljerat under årets OS. På måndagen tog de hem matchen mot Australien med 1-0 och är därmed vidare till final. Fridolina Rolfö är en av lagets starkaste spelare och stod även för matchens enda mål. 

Nyheter24 listar fem saker du vill veta om stjärnspelaren! 

Hur gammal är Fridolina Rolfö? 

Fridolina Rolfö är född den 24 november 1993, vilket gör henne till 27 år gammal. 

Hon är född och uppvuxen i Kungsbacka med föräldrarna Ellinore Andersson och Lars-Inge Rolfö. Hon har en sex år äldre syster vid namn Daniella och en sex år yngre bror vid namn Julius

Bildkälla: Björn Larsson Rosvall/TT.

Vilka lag har Fridolina Rolfö spelat i? 

Rolfö har tidigare berättat för Expressen att det var hennes äldre syster som inspirerade henne till att börja spela fotboll. 

Hon började spela i flicklaget IFK Fjärås och 2009 började hon i Tölö IF. Två år senare inledde hon sin seniorkarriär i damallsvenska Jitex BK, där hon stannade till och med 2013. 

Därefter spelade Rolfö i Linköpings FC, där hon briljerade i  Uefas Women's Champions League-matchen mot Liverpool. 

– Mitt starkaste minne därifrån är när hon gjorde hattrick mot Liverpool i oktober 2014, och Linköping gick vidare till nästa omgång efter just 3-0. Efter den matchen blev hon kallad till landslaget, berättar systern Daniella i en intervju med Expressen. 

Rolfö spelade i det tyska laget Bayern München mellan 2017 och 2019. Därefter bytte hon till ett annat tyskt lag –  VfL Wolfsburg. Sommaren 2021 stod det klart att Rolfö var klar för det legendariska FC Barcelona. 

Sedan 2015 spelar hon i Sveriges damlandslag. 

Hjärnskakning och årets forward

Sensommaren 2020 var Rolfö med och tog det tyska laget Wolfsburg till final i Champions League. Men under finalmatchen skadade hon sig och fick en rejäl hjärnskakning. 

Detta ledde till att hon inte kunde spela på flera månader. I takt med att hon under hösten kunde komma tillbaka blev hon även utnämnd till Årets forward på fotbollsgalan ”Fotbollsåret 2020”.

I en intervju med DN berättade hon om den tuffa hösten då hon i princip var sängliggandes.

– Det har varit väldigt tufft, det har varit många veckor jag har varit borta och veckor som jag inte har kunnat göra någonting alls. Så att gå ifrån att ligga i sin säng och inte kunna göra något till att spela fotboll igen gör mig väldigt tacksam och glad, sa hon i intervjun

Bildkälla: SIMON HASTEGÅRD/TT.

Har Fridolina Rolfö någon partner? 

Rolfö har sedan flera år tillbaka en pojkvän vid namn Simon Skott

Vad heter Fridolina Rolfö på Instagram? 

Rolfö delar nästan dagligen med sig av sitt liv på Instagram, där hon heter @fridolinarolfo 

På 27-åringens Instagram får följarna se mycket fotboll, men även innehåll som inkluderar mat, familj och resor. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela