Måndag 20 Sep
Stockholm

Åtal väcks mot Nytorgsmannen – misstänks ha våldtagit 24 kvinnor

Nytorgsmannen
Nu väcks åtal mot den så kallade Nytorgsmannen. Foto: Polisen och Stina Stjernkvist/TT

En 34-årig man i Stockholm åtalas nu misstänkt för att ha våldtagit sovande kvinnor och filmat övergreppen. Om åtalet leder till en dom blir Nytorgsmannen en av de värsta serievåldtäktsmännen i Sverige.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I november förra året häktades en då 34-årig man som misstänks för att ha våldtagit flera kvinnor i sin bostad på Nytorget i Stockholm. 

Mannen satt tidigare häktad misstänkt för tre våldtäkter som begicks i Rågsved under sommaren och våren 2019, något som du kan läsa mer om här. Men när polisen gick igenom mannens telefon hittade de flera filmer som visade övergrepp på sovande eller medvetslösa kvinnor – vilket gjorde att han omhäktades.

Under fredagen kom beskedet att mannen åtalas för en grov våldtäkt och 23 våldtäkter. Utöver misstankarna om våldtäkt åtalas han för grov fridskränkning, sexuella övergrepp och barnpornografibrott.

Om Nytorgsmannen döms betyder det att han är en av de värsta serieväldtäktsmännen i Sveriges historia.

– De flesta av de åtalade händelserna inträffade under 2019 och 2020, men jag åtalar också för äldre brott, bland annat en våldtäkt som ägde rum 2012 och en som ägde rum 2013, säger kammaråklagare Helena Nordstrand som ansvarat för utredningen, i ett pressmeddelande.

Då inleds rättegången mot Nytorgsmannen

Till en början var inte alla kvinnorna som förekom på filmerna identifierade men åklagaren bekräftar att samtliga nu hittats, då med stor hjälp av den bild som publicerades på mannens sovrum.

Rättegången inleds den 26 augusti i Södertörns tingsrätt och förväntas pågå i 22 dagar. 34-åringen nekar till brott.

Kommentera
Kopiera länk
Dela