Misstänkt våldtäktsman filmade övergrepp polisen söker offren

- 26/11/2020, 18:26

En man har omhäktats misstänkt för flera våldtäkter. I mannens mobil har polisen hittat filmer på medvetslösa kvinnor som utsätts för övergrepp – och vill nu komma i kontakt med de utsatta.

Mannen som under torsdagen omhäktades, sitter sedan tidigare häktad misstänkt för tre våldtäkter som begicks i Rågsved under sommaren och våren 2019, något som du kan läsa mer om här.

När polisen gick igenom mannens telefon hittade de flera filmer som visade övergrepp på sovande eller medvetslösa kvinnor.

Flera av brotten ska ha begåtts mellan 2008 och 2010 i mannens lägenhet på Nytorget i Stockholm.

Kan ha blivit drogade

Det är inte klart om kvinnorna blivit drogade vid övergreppen. 

– Det kan vara så att personerna är berusade men om man är hyfsat nykter så skulle man vakna av den här typen av behandling, säger kammaråklagare Helena Nordstrand vid Söderorts åklagarkammare, till Dagens Nyheter.

Mannen ska ha rört sig kring krogarna vid Medborgarplatsen och Nytorget, och träffat sina offer ute eller genom gemensamma bekanta.

Polisen söker okända utsatta

Några kvinnor på filmerna är okända. Därför vill polisen nu gärna komma i kontakt med de som blivit utsatta.

– Vi är nu angelägna att komma i kontakt med de kvinnor som har utsatts samt andra som kan ha uppgifter att lämna i ärendet, säger Nordstrand.

Åklagaren begärde mannen häktad på sannolika skäl misstänkt för en grov våldtäkt, sju våldtäkter och två fall av sexuella övergrepp på Södermalm och i Söderort i Stockholm.

Har du blivit utsatt kan du komma i kontakt med polisen på telefonnummer 114 14.

LÄS MER: 

Kvinna utsattes för utdragen våldtäkt – tvingades jobba dagen efter

Minderårig flicka utsattes för våldtäkt i Eslöv – ännu ingen gripen