elefant
Arten sumatraelefant kan inom några decennium vara utrotad på grund av skövlingen av skogarna. Sumatraelefanten på bilden har inget med texten att göra. - Foto: Tatan Syuflana/TT

Tjuvjägare riskerar 10 år i fängelse – skar halsen av elefant

I juli hittades kvarlevorna av en sumatraelefant, som är en underart till den asiatiska elefanten, på en palmoljeplantage i Indonesien. Fem tjuvjägare har gripits misstänka för brottet.


Den tolvåriga elefanthannen hittades utan huvud och betar i början av sommaren. Obduktionen visar även på att djuret hade förgiftats, skriver TT, enligt TTELA.

Fem tjuvjägare har gripits misstänka för brottet och jakten på en sjätte gärningsman fortsätter, meddelar polisen i Aceh. En av tjuvjägarna misstänks vara den som dödat och halshuggit elefanten, medan resterande stått för försäljningen av betarna.

Finns omkring 500 sumatraelefanter kvar

Om fallet slutar i en fällande dom riskerar samtliga som gripits 10 år i fängelse. På grund av skogsskövlingen och tjuvjakt har antalet sumatraelefanter minskat kraftigt, och enligt indonesiska naturskyddsmyndigheter finns det bara omkring 500 kvar.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Putins exfrus hem konfiskerat – Kreml rasar

Missa inte att ansöka om det här – innan du går i pension

När det är dags att gå i pension är det viktigt att ha koll på hur du går tillväga för att få din pension utbetalad, då det inte sker per automatik. Men vad skiljer egentligen de olika pensionsdelarna åt? I en intervju med Nyheter24 reder pensionsekonomen Dan Adolphson-Björck ut just det.

Han är TV4-profilen Johan Macéus kända son

Johan Macéus är en svensk programledare. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Macéus.

Karlskrona: Polisen rapporterar om brand

"Larm om brand, Rödeby.", skriver polisen på sin hemsida.

Största guldstöten i Kanada nära klaras upp

Kanadas polis är nära att lösa den största guldstölden i landets historia. 6 600 guldtackor stals vid kuppen. Flera personer har gripits och väntar åtal.

Kreml: Ukraina-hjälp från USA förändrar inget

Nytt bistånd från USA till Ukraina kommer inte att förändra dynamiken på slagfältet, hävdar Ryssland. Uttalandet kommer i samband med att USA:s kongress förbereder sig för en avgörande omröstning under helgen om långvarig militär finansiering till Ukraina.